Різдвяну службу Епіфанія в Успенському соборі забезпечить поліція

00:08, 07.01.2023
Різдвяну службу Епіфанія в Успенському соборі забезпечить поліція

Поліція стежить за храмами УПЦ МП. (facebook.com/UA.KyivPolice)

Поліція забезпечить правопорядок під час Різдвяної служби, яку проведе Предстоятель ПЦУ Епіфаній в Успенському соборі Києво-Печерської лаври у суботу,    7 січня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Києві.

 

«Поліція Києва готується до гарантування публічної безпеки та порядку під час богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської лаври. Ну і, відповідно, певна кількість поліцейських нестиме службу саме біля Києво-Печерської лаври по периметру та безпосередньо на території Верхньої лаври», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що за правопорядком стежитимуть працівники структурних підрозділів поліції Києва, нацгвардійці, військові та співробітники ДСНС.

 

 

У день відзначення релігійного свята Різдва Христового правоохоронці у посиленому режимі нестимуть службу біля культових споруд під час проведення богослужінь, а також стежитимуть за правопорядком біля святкових локацій.

 

Поліція закликає киян та гостей столиці не порушувати громадський порядок, у разі повітряної тривоги негайно прямувати до укриття, а також сприяти поліцейським у виконанні ними службових обов’язків.

 

Як повідомляла «УМ», 5 січня стало відомо, що Успенський собор та Трапезна церва повернули державі, а договор оренди з УПЦ МП не було продовжено.

 

Після цього стало відомо, що відбудеться Різдвяна служба предстоятеля Православної церкви України митрополита Епіфанія в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.