Епіфаній провів різдвяний молебень для захисників України

18:03, 06.01.2023
Епіфаній провів різдвяний молебень для захисників України

У Михайлівському соборі Епіфаній помолився за українських захисників

У Михайлівському Золотоверхому соборі настоятель Православної церкви України Митрополит Епіфаній провів різдвяну службу для українських захисників та захисниць. Після служби в храмі армійців нагородили медалями й грамотами від духовенства. Діти привітали їх вертепом і колядками.

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо із відео, опублікованого «5 каналом».

 

До храму прийшли поранені бійці та ті, хто нещодавно повернулися зі сходу, де тривають запеклі бої. Загалом було близько 50 військових.

 

«Це як пам'ять для мене. Тут я згадую всіх хлопців, які поклали свої душі»,– зазначив боєць окремого батальйону тероборони Броварського району Андрій.

 

 

Серед присутніх на молебні військовослужбовець з позивним Монгол. Каже, що всі бійці його частини були в найгарячіших точках. 

 

 

«Військові нашої частини знаходились в найгарячіших точках були у Бахмуті, Лисичанську, Ямполі. Це бойові хлопці, які пройшли окопи, бої» , — розповів Монгол.

 

 

 

 

 

Загалом нагородили близько 70 військових, повідомив заступник командувача "Північ" Володимир Кравченко. За його словами, для кожного бійця такі молебні важливі і піднімають військовий дух. 

 

 

«Ініціатива спільна з ПЦУ. Тут присутні найкращі військовослужбовці, які стоять на захисті нашої батьківщині і сумлінно і порядно виконують свій обов'язок. Сила Божого слова для всіх важлива, і для нас, для військових, в цей важкий час»,— сказав Володимир Кравченко. 

 

Під час молитви згадували загиблих військовослужбовців та молилися за здоров'я наших захисників.

 

Як повідомляла УМ, дозвіл на проведення предстоятелем Православної церкви України митрополитом Епіфанієм різдвяної служби в Успенському соборі Києво-Печерської лаври дало Міністерство культури.