Мелітополь та Крим більше не є найзахищенішими напрямками окупантів

17:04, 11.12.2022
Мелітополь та Крим більше не є найзахищенішими напрямками окупантів

Вибухів та пожеж у росіі та тимчасово окупованому Криму побільшало

Голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан заявив, що окупанти марно вважали Мелітополь і Крим найзахищенішими напрямками. Рух опору дістане російських загарбників на усіх тимчасово окупованих територіях України.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив в ефірі інформаційного телемарафону.

 

Розрахунки російських окупантів, що напрямок Мелітополь і Крим будуть найбільш захищеними, виявились марними.

 

«Тому що цей напрямок - Мелітополь і Крим, він мав стати якраз найбільш захищеним. Тобто, там збільшували кількість гарнізону, кількість укріплень. Але, той результат, який ми бачимо протягом минулої доби по Мелітополю і по Криму - це свідчення того, що всі їхні вжиті заходи залишилися безрезультатними. І, зокрема, наш рух опору дістає їх на всій окупованій території»,- Сергій Кузан.

 

Військовий експерт зазначив, щодо масштабної пожежі у будівлі, де перебували російські окупанти в смт. Радянське у тимчасово окупованому Криму.

 

«Вже є інформація про те, що саме рух опору взяв на себе відповідальність за пожежу в казармі. Звісно, що збитки поки що встановлюються, але найголовніше те, що там були розміщені новомобілізовані. Тобто, казарма використовувалася як інфраструктурний об’єкт для того, щоб розселити і далі готувати те поповнення, яке сьогодні прибуває, зокрема, до Криму і не лише туди. Це ще одне підтвердження того, що наш рух опору він діє і діє, в тому числі, в Криму»,—акцентував Кузан.

 

Він нагадав, що перед тим також була серія ударів по Мелітополю, по Бердянському литовищу. А кілька днів тому в Мелітополі Запорізької області українські партизани облили червоною фарбою пам'ятник російському КГБісту Павлу Судоплатову.

 

«Це попередження російським окупантам про те, що весь цей шлях - весь південь України, і південь Запоріжжя , і Мелітополь, і Крим, вони будуть під ударами, в першу чергу, нашого руху опору. До речі, цей сигнал було сприйнято російським командуванням. Після того є інформація, що були проведені в них перевірки системи безпеки»,— сказав Кузан.

 

10 грудня в тимчасово окупованому Мелітополі пролунало понад 10 гучних вибухів Мер міста Іван Федоров повідомив, що загорілась будівля християнської церкви, в приміщенні якої збиралися окупанти. Пізніше Федоров розповів, що за попередніми підрахунками, у Мелітополі "підсмажилося" близько 200 російських окупантів. Поранених повезли до лікарень Криму, адже в мелітопольських вже бракує місць.

 

Українські воїни вдарили по базі "Привал мисливця". Там своє лігво влаштували кадирівці. Серед "двохсотих" з великою ймовірністю опинився «смотрящий» за регіоном від Рамзана Кадирова.

 

Крім того, українські воїни розгромили базовий табір одного з підрозділів 19 мотострілецької дивізії 58-ї армії (Владикавказ, Північна Осетія). За попередніми даними, відпрацював HIMARS. Могли ліквідувати актора.

 

Як повідомляла УМ, у смт. Радянське у тимчасово окупованому Криму сталася масштабна пожежа у будівлі, де перебували російські окупанти. За різними даними, в будівлі перебувало кілька сотень мобілізованих.

 

Українські партизани взяли на себе відповідальність за пожежу на російській військовій базі в тимчасово окупованому Криму. Підпільники пообіцяли продовжити свою роботу.