Священик Лаври отримав підозру за прославляння росії

17:39, 01.12.2022
Священик Лаври отримав підозру за прославляння росії

Члени «московської банди», які прикривалися рясами священнослужителів, отримали підозру (Фото СБУ)

Співробітники Служби безпеки України вручили підозру священнику Києво-Печерської лаври, який під час богослужіння прославляв «русскій мір». 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба відомства.

 

У ході досудового розслідування встановлено факт протиправних дій одного із священнослужителів і його спільників, які брали участь у тій службі. Це підтверджено відповідними експертними дослідженнями.

 

Так, вказані особи підозрюються у вчиненні правопорушень за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників, вчинене групою осіб).

 

 

Як повідомлялося, настоятель Києво-Печерської лаври, митрополит УПЦ Московського патріархату Павло Лебідь прокоментував скандал, який розгорівся довкола богослужінь, на якому священнослужителі УПЦ московського патріархату нібито прославляють Росію.

 

 

Лебідь опосередковано підтвердив автентичність відео з молитвою за росію в одному з храмів лаври. Як заявив настоятель Києво-Печерської лаври у відеозверненні, отця Захарія, який виконував «світську пісню», відсторонено від ведення служб.

 

 

Нагадаємо, одразу після вказаного інциденту у Києво-Печерській Лаврі очільник СБУ Василь Малюк заявив, що він не залишиться без належної реакції спецслужби.

 

 

«Ті, хто в умовах повномасштабної війни, що розв’язала росія проти України, чекає на «пробудження матушкі-русі», мають розуміти, що це шкодить безпеці та інтересам України та наших громадян. І ми не допустимо таких проявів», – заявив керівник СБУ Василь Малюк.

 

Як відомо, священник Православної церкви України Михайло Омелян опублікував відео, на якому нібито під час богослужіння 12 листопада у Києво-Печерській Лаврі моляться за рф.  
 

Як повідомляла УМ, слідчі  СБУ разом із оперативниками Нацполіції та бійцями Нацгвардії проводять обшуки у приміщеннях на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві у вівторок зранку.

 

Йдеться про контррозвідвальні заходи на території обителі в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.

 

Після огляду 350 споруд УПЦ МП СБУ знайшла проросійську літературу, мільйони готівки  і»сумнівних» росіян.