Херсон повертається під контроль України - ГУР

16:12, 11.11.2022
Херсон повертається під контроль України - ГУР

Звільнення Херсона є істориним днем, 11.11.22. (Фото з відкритих джерел)

Захисники України підійшли до Херсону, підрозділи почали уже заходити у місто. Про це свідчать численні відео військових у Херсоні.

 

Як інформує Україна молода, інформацію про звільнення міста також підтвердили на офіційній сторінці Головного управління розвідки Міноборони України.

 

«Херсон повертається під контроль України, до міста заходять частини ЗСУ», - повідомляє ГУР Міноборони України. 

 

У відомстві наголосили, що після відступу основних військових частин рф орки залишили інших солдатів напризволяще. Втекти з Херсонщини московитам не вдасться.

 

Є інформація, що солдати рф отримали наказ переодягнутися в цивільний одяг та тікати з міста власними силами. Чимало окупантів переховуються у будинках.

 

Усі шляхи відходу загарбників перебувають під вогневим контролем ЗСУ. Українські воїни знищуватимуть кожного росіянина, який чинитиме опір. Єдиний шанс уникнути загибелі – негайно здатися в полон.

 

 

У соцмережах з’явилися відео, як українські захисники вдень 11 листопада почали заходити у Херсон – на будівлі Головного управління поліції вже майорить український прапор.

 

На іншому - передову групу військових зустрічають оваціями сотні містян, які зібрались на головній площі міста.

 

Радник керівника офісу президента Михайло Подоляк підтвердив, що ЗСУ підійшли до Херсона.

 

«У лютому українській армії давали "три дні". На сьогодні ми захистили Київ, звільнили три регіони, деокупували Харківщину й підійшли до Херсона»,- написав Подоляк у твіттері.

 

Українська армія зайшла у місто Херсон після того, як Росія заявила вранці, що усі її військові залишили обласний центр і переправились на східний берег Дніпра.

 

Близько опівдня 11 листопада міністерство оборони РФ повідомило, що вивід російських військ з правобережної Херсонщини завершений.

 

Згідно із заявою, "жодної одиниці військової техніки та озброєння" на правому березі не залишили, а всі російські військовослужбовці "успішно переправилися" на інший берег.

 

Ця інформація контрастує з тим, що 9 і 10 листопада повідомляли як російські, так і українські військові блогери і кореспонденти. Вони вказували, що росіяни відступали хаотично, залишили багато своєї техніки і зазнали втрат під час переправи через Дніпро.

 

Як повідомляла УМ, жителі Херсона виходять на вулиці із українськими прапорами зустрічати  Збройні сили України у місті.