Рашитська цензура: за підписку на українські ЗМІ жителів окупованих територій карають

15:01, 27.10.2022
Рашитська цензура: за підписку на українські ЗМІ жителів окупованих територій карають

Окупанти шукають у смартфонах підписки на українські інформаційні ресурси.

У Запорізькій області призначена росією "влада"  оголосила про введення на окупованій території військової цензури на основі юридично нікчемного указу володимира путіна про "воєнний стан".

 

Як інформує УМ, про це 27 жовтня повдомив один із член «керівництва» області Володимир Рогов у Telegram.

 

За його словами, з 27 жовтня в регіоні розпочато "вибіркову попереджувальну перевірку мобільних телефонів громадян".

 

Окупанти шукають у смартфонах підписки на українські інформаційні ресурси.

 

"Якщо людина підписана на пропагандистські ресурси, то на перший раз вона отримає попередження. Надалі порушники будуть оштрафовані. За злісні порушення вимог закону про діяльність іноагентів передбачена кримінальна відповідальність", – додав окупант, не уточнивши, про які саме інформресурси йдеться.

 

Нагадаємо, що президент росії володимир путін оголосив про рішення запровадити воєнний стан в окупованих частинах Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей України.

 

Міністерство закордонних справ України вважає, що президент рф володимир путін запровадив воєнний стан на нових окупованих територіях з метою придушити опір місцевого населення.

 

Президент Володимир Зеленський припустив, що введення росією так званого "воєнного стану" на окупованих територіях України є проявом "істерики чекістів" – чим ближче буде поразка рф, тим більшою буде істерика.

 

Як повідомляла УМ, в Україні планують визнати терористичними три російські телеканали.