У Протасовому Яру в Києві висадили алею на згадку про Романа Ратушного

15:08, 21.10.2022
У Протасовому Яру в Києві висадили алею на згадку про  Романа Ратушного

Полеглий в бою Роман Ратушний брав участь у боях під Києвом, згодом у складі 93 ОМБр "Холодний Яр" звільняв Тростянець, Родзинками на Харківщині.

Алею з 37 дерев на згадку про київського активіста, захисника України Романа Ратушного, який загинув у бою на Харківщині, висадили у Києві по вулиці Протасів Яр.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила прес-служба КО "Київзеленбуд".

 

Алею — 7 дубів, 15 ялин та 15 беріз — висадили біля муралу, присвяченого загиблому активісту.

 

Засновник та керівник громадської організації "Захистимо Протасів Яр", яка боролася із забудовою зеленої зони столиці, Роман Ратушний брав участь у боях під Києвом з самого початку повномасштабного вторгнення росії, згодом у складі 93 ОМБр "Холодний Яр" звільняв Тростянець, Родзинками на Харківщині.

 

Роман Ратушний загинув 9 червня у бою під Ізюмом у віці 24 років.

 

 

До війни був учасником Революції гідності, брав участь в акціях протесту проти забудови Протасового Яру, ініціював створення, а потім очолив громадську організацію "Захистимо Протасів Яр".

 

Зберегти територію від забудови на згадку про нього обіцяв мер Києва Віталій Кличко під час прощання із загиблим активістом.

 

Одна з вулиць столиці — колишня Волгоградська у Солом'янському районі — тепер має ім'я Романа Ратушного.

 

Як повідомляла УМ, посольство України у самому серці столиці Північної Македонії місті Скоп’є  разом з Општиною «Центр» та Громадою українців імені Лесі Українки урочисто відкрили «Українську Алею».