Ткаченко вважає формат телемарафону адекватним та не бажає повернення до звичайних новин

12:31, 05.10.2022
Ткаченко вважає формат телемарафону адекватним та не бажає повернення до звичайних новин

Олександр Ткаченко заявив, що поточний формат телемарафону є адекватним. (facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua)

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що повернення під час війни звичайної сітки розважальних каналів не на часі і виглядатиме дивно.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив інтерв’ю «Радіо Свобода» 

 

Олександр Ткаченко  заявив, що поточний формат телемарафону є адекватним з огляду на повномасштабну агресію Росії.

 

«Поєднання таких зусиль (формату) на час війни, мені здається, абсолютно адекватною відповіддю. Є різні точки зору стосовно того, що чи не варто повернутися до звичайних новин, але мені здається, що, на жаль, це не на часі, тому що в нас новинні канали – це одне, а розважальні канали – це інше», – каже міністр.

 

Ткаченко додав, що повернення під час війни до звичайної сітки розважальних каналів, коли поруч з проєктами класичного ентертейменту різного характеру з'являються новини, на його погляд, «буде виглядати дивно».

 

Раніше посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен розповіла, що ЄС непублічно закликає Україну відходити від формату «єдиного марафону»  на телебаченні й давати глядачам вибір.

 

24 лютого, з початку масштабної агресії Росії проти України, центральні канали об’єднались успільний марафон «Єдині новини» .  Марафон започаткували  інформаційні редакції чотирьох медіагруп («1+1 media», «Медіа Група Україна», Starlight Media, Inter Media Group), а також Суспільне та канал «Рада».

 

Після виходу Рінату Ахметова з медіа ізнесу  «Медіа Група Україна» вийшла з виробництва телемарафону.

 

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявляв, що спільний телемарафон «Єдині новини» на укранському телебаченні  триватиме до перемоги у війні з Росією.  Ткаченко не бачить перспектив долучення до виробництва загальнонаціонального марафону каналів з «пулу Порошенка», бо в переговорах з ними «не вдалося досягти компромісу».

 

Як повідомляла УМ, украінський мільярдер Рінат Ахметов прийняв вимушене рішення про вихід своєї інвестиційної компанії SCM з медійного бізнесу на користь держави.

 

За його словами, Медіа Група Україна (МГУ) відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій своїх каналів, ліцензій друкованих медіа в Україні. Також припиниться діяльність онлайн-медіа МГУ.