Речник 80-ї бригади ДШВ Юрій Лелявський загинув у бою, фото

17:22, 03.10.2022
Речник 80-ї бригади ДШВ Юрій Лелявський загинув у бою, фото

Речник львівських десантників, капітан Юрій Лелявський був професійним журналістом. (facebook.com/www.dshv.mil.gov.ua)

Начальник служби зв’язків з громадськістю 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, відомий львівський журналіст Юрій Лелявський загинув у бою з російськими окупантами під час штурму ворожих позицій 28 вересня.

 

Як інформує Україна молода, прізвище полеглого воїна оприлюднило Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ у понеділок, 3 жовтня.

 

«З сумом повідомляємо, що 28 вересня під час виконання завдання у складі десантно-штурмового підрозділу загинув в бою з російськими окупантами начальник служби зв’язків з громадськістю 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України капітан Лелявський Юрій Миколайович», – йдеться у повідомленні десантників.

 

Речник львівських десантників був професійним журналістом. У цивільному житті капітан Лелявський багато років працював у різних виданнях та на загальнонаціональних телеканалах.

 

У 2014-15 роках висвітлював війну сході України, за що був захоплений в полон проросійськими бойовиками. Згодом його звільнили з полону.

 

 

«Розуміючи важливість інформаційної війни, Юрій Миколайович будучи офіцером запасу, призвався до лав Збройних Сил України. Він обіймав посади начальника прес-служби та служби зв’язків з громадськістю 10-ї гірсько-штурмової бригади та 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ», - додають бойові побратими полеглого захисника.

 

Зазначається, що широкомасштабну збройну агресію військ російської федерації проти України, капітан Лелявський зустрів на півдні країни, де вела бойові дії його війська частина.

 

«Він завжди працював на передньому краї, висвітлюючи хід ведення бойових дій, одним з перших заходив до звільнених від противника українських населених пунктів», – зазначають у командуванні ДШВ ЗСУ.

 

Неодноразово пан Юрій знімав бойову роботу десантно-штурмових, артилерійських, інженерно-саперних підрозділів, по декілька діб виконував завдання пліч-о-пліч з десантниками. За це його поважали в бригаді, а дані матеріали неодноразово були у вітчизняних та іноземних ЗМІ.

 

 

Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ та всі офіцери органів зв’язків з громадськістю окремого роду військ висловлюють співчуття рідним та близьким загиблого капітана Юрія Лелявського.

 

«Ми обіцяємо за нього помститися! Вічна слава та пам'ять герою!

Смерть російським окупантам!», - наголосили українські десантники.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янгол міста Марії. Історія "азовця" Віталія Грицаєнка, який загинув, захищаючи Маріуполь.