Закаєв в Україні формує вже п'ятий чеченський батальйон

13:33, 22.09.2022
Закаєв в Україні формує вже п'ятий чеченський батальйон

Ахмеда Закаєва, Главу уряду Чеченської Республіки Ічкерія у вигнанні, "глава Чечні" Рамзан Кадиров 21 вересня наказав убити. (Фото з відкритих джерел)

Ахмед Закаєв, Глава уряду Чеченської Республіки Ічкерія у вигнанні формує в Україні п'ятий чеченський батальйон для війни проти російських окупантів.

 

Як інформує УМ, про це сам 22 вересня Закаєв повідомив у коментарі Остров.

 

За його словами, в Україні офіційно воює чотири батальйони чеченців, три з них — у складі Збройних Сил України та Іноземного легіону, а ще один — добровольчий батальйон імені Шейха Мансура, який протистоїть окупантам ще з 2014 року.

 

Він наголосив, що кілька днів провів у Херсонській та Запорізькій областях України для формування нового батальйону.

 

"Глава Чечні" Рамзан Кадиров 21 вересня закликав своїх прихильників, які воюють у складі російської окупаційної армії, вбити Закаєва. Він пообіцяв тому, хто вб'є Закаєва "свободу та забезпечення на все життя".

 

Нагадаємо, що Ахмед Закаєв — соратник першого президента ЧРІ Джохара Дудаєва, чеченський політичний і державний діяч, бригадний генерал, від 2006 року виконувач обов'язків дипломатичного представника невизнаної Чеченської Республіки Ічкерія. Як політичний біженець перебуває у Лондоні, де й веде свою діяльність.

 

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що ініційована Рамзаном Кадировим "самомобілізація" регіонів Росії не вплине на перебіг війни.

США ввели санкції проти так званого "голови Чечні" Рамзана Кадирова та його родини.

 

Наприкінці літа Кадиров та його командири отримали підозри в Україні. Він відповів СБУ, зібрався "утихомирювати" світову спільноту, каже – Путін, дай наказ.

 

Як повідомляла УМ, Кадиров нібито відправив в Україну 10 тисяч бойовиків.