У Маріуполі партизани підірвали трьох поліцейських-колаборантів

14:50, 13.09.2022
У Маріуполі партизани підірвали трьох поліцейських-колаборантів

Літеру «Ї», що стала символом спротиву у Маріуполі можна побачити дедалі частіше на стінах будівель

Троє поліцейських-колаборантів, які намагалися стерти зі стіни будівлі символ спротиву міста – українську літеру "Ї", були підірвані партизанами в окупованому Маріуполі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі, Маріупольска міська рада в Телеграмі.

 

«Спротив. Маємо підтвердження підриву патрулю окупантів по вул. Карпинського Кальміусього району, які намагались стерти "Ї" та наздогнати наших художників»,— йдеться у повідомленні.

 

За його словами, трьох окупантів госпіталізовано до лікарні Донецька. Українці, які намалювали літеру "Ї", не постраждали та перебувають у безпеці, як додав Андрющенко. 

 

Раніше міськрада повідомила, що літера "Ї" стала символом спротиву Маріуполя окупантам. Тепер вона з’являється у різних куточках міста. 

 

Наприкінці серпня в окупованому Маріуполі завдяки силам спротиву патруль окупантів підірвався на російській міні, один загарбник помер, інший втратив ногу. 

 

Як повідомляла УМ, у тимчасово окупованому Маріуполі сміливі  мешканці написали на мосту залізничного вокзалу патріотичний напис: «ЗСУ йдуть».