Контрнаступ ЗСУ: Шмигаль застеріг українців від ейфорії

10:43, 11.09.2022
Контрнаступ ЗСУ: Шмигаль застеріг українців від ейфорії

Українські воїни мотивовані на перемогу над ворогом. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль застерігає українців від ейфорії через контрнаступ ЗСУ та нагадує про високу ціну, яку доводиться платити нашим захисникам під час звільнення рідної землі від окупантів.

 

Як інформує Україна молода, про це Шмигаль сказав під час щорічної конференції «Ялтинська європейська стратегія».

 

На його думку, успіхи Збройних сил України не мають вводити суспільство в ейфорію чи ілюзію перемоги, бо захисники кладуть свої життя за переможні новини.

 

«Це перемога, цей контрнаступ звичайно дається доволі великою ціною, найдорожчою ціною – хлопці й дівчата кладуть свої життя. Але принаймні це демонструє нашу волю, спроможність і можливості перемогти у цій війні», – сказав глава уряду.

 

За словами прем’єра, демонстрація українцями можливості перемогти є також важливою для наших партнерів, а не лише для українського суспільства.

 

Український контрнаступ, наголосив пан Шмигаль, триває від 24 лютого, коли розпочалось повномасштабне вторгнення Росії. Водночас події, що відбуваються останнім часом на фронті, – це «абсолютно закономірний результат» протистояння України кривавій збройній агресії, тероризму, з боку росії».

 

Також він відзначив високий моральний дух українських захисників та сучасну зброю від партнерів.

 

«Це стало можливим завдяки підтримці наших партнерів, тому що моральний дух – це вирішальний фактор, але якісна і сучасна зброя, всьому світу відомі HIMARS, і не лише вони, ми маємо багато іншої високотехнологічної зброї від всіх наших партнерів, дали можливість нам сьогодні фізично відвойовувати наші території, це лише початок звільнення наших територій», – додав прем’єр.

 

Як повідомляла «УМ»,  впродовж останніх декількох днів активно триває контрнаступ українських військ на півдні та сході. У результаті серії успішних контратак від початку вересня звільнені вже майже 2 тис. км території України, які були окуповані росіянами.

 

Минулого четверга ЗСУ звільнили місто Балаклія на Харківщині.

 

Вже 10 вересня українські воїни звільнили Куп'янськ Харківської області від ворога.