Колаборантка Душкіна втекла з України після звільнення під заставу

09:51, 09.09.2022
Колаборантка Душкіна втекла з України після звільнення під заставу

Алла Душкіна за зраду мала отримати від росіян посаду міністра освіти.

Коригувальниця ракетних ударів Алла Душкіна, ексдиректорка Печерської гімназії №75 у Києві, втекла з країни до Угорщини після внесення судової застави у розмірі 500 тис. грн.

 

Як інформує УМ, про це повідомив військовий журналіст Андрій Цаплієнко у Телеграмі.

 

"З України втекла колишня директорка Печерської гімназії №75 у Києві, яку суд відпустив під заставу у справі про наведення ворожої артилерії на позиції ЗСУ. Інформацію про це на судовому слуханні оприлюднив адвокат. Прокуратура перевіряє дані про перетин нею кордону з Угорщиною", - пише Цаплієнко.

 

Йдеться про директорку київської школи Аллу Душкіну, яку звинувачують у здачі позицій ЗСУ в обмін на посаду "міністра освіти". Наприкінці липня вона вийшла із СІЗО за пів мільйона гривень.

 

"Нагадаю, що у суду були залізобетонні докази листування зрадниці з ворогом про розташування українських сил. Але жінку відпустили під заставу і ось вона вже за кордоном", - зазначив військовий журналіст.

 

Нагадаємо, що Душкіній загрожувало до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

 

Раніше повідомлялося, що у Києві схопили директорку школи, яка координувала діяльність російської агентури в обмін на обіцянку зробити її "міністром освіти" після окупації. Жінка співпрацювала з представником РФ, який брав участь у проведенні інформаційних акцій проти України та мав зв’язки з російськими спецслужбами.

 

Як повідомляла УМ, на Буковині колаборант був засуджений на 16 років за здачу росіянам координат корпусів «Азову».