Селище Високопілля на Херсонщині звільнили ЗСУ і встановили прапор України

20:45, 04.09.2022
Селище Високопілля на Херсонщині звільнили ЗСУ і встановили прапор України

Бійці ЗСУ встановили український прапор на даху будівлі міської лікарні селища Високопілля. (facebook.com/kirill.timoshenko)

Офіс Президента нарешті офіційно підтвердив звільнення захисниками України селища Високопілля на Херсонщині у неділю, 4 вересня.

 

Над Високопіллям знову майорить прапор України.

 

Як інформує Україна молода, звільнення селища підтвердив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко у соцмережах в неділю ввечері.

 

Зокрема, посадовець опублікував фото встановлення українського прапора на даху будівлі міської лікарні і написав:

 

«Високопілля. Херсонська область. Україна. Сьогодні».

 

Раніше те ж фото публікував керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, але без підпису.

 

Перед тим Банкова повідомила, що Президент Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача, на якому головнокомандувач і командувачі оперативних напрямків, керівник розвідки доповіли про ситуацію на передовій.

 

При цьому, глава держави заявив: «Вихідних на війні немає. Тримаємо постійний зв’язок з тими, хто на фронті. Подробиць не розповідатиму, але українські прапори повертаються туди, де мають бути по праву. А окупантам на нашій землі не місце».

 

Президент явно мав на увазі Високопілля та український прапор над ним. Адже від ранку 4 вересня в мережі поширювали фото, на якому український стяг встановлюють у цьому селищі на Херсонщині.

 

Вдень низка українських і російських телеграм-каналів повідомляли про звільнення Високопілля, однак офіційної інформації про це не було. Зокрема, колишній ватажок терористичної організації "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков) назвав звільнення українськими силами Високопілля "чутливою тактичною невдачею" для росіян.

 

У вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ не повідомлялося про звільнення Високопілля.

 

Водночас Наталія Гуменюк наголошувала, що військова операція потребує тиші, тому  закликала людей набратися терпіння й очікувати новин із фронту.

 

Наразі відомо, що сили оборони України в продовж останніх днів нанесли потужне вогневе ураження окупантам, внаслідок чого залишки росіян вимушені були поспіхом залишити населений пункт.

 

До цього саме у Високопіллі був найбільший укріплений район російських загарбників на півночі Херсонщини. Наші бійці під час звільнення змогли серйозно поповнити обмінний фонд, захопивши у полон чимало окупантів.

 

До початку війни населення Високопілля складало близько 5 тисяч мешканців.

 

Як повідомляла "УМ", раніше військово-політичне керівництво держави закликало не повідомляти про звільнення населених пунктів під час контрнаступу ЗСУ на Херсонщині, посилаючись лише на неофіційні джерела, а дочекатись офіційних повідомлень влади. Адже від цього залежать життя бійців ЗСУ, яким потрібно закріпитися на нових позиціях.