Вселенський патріархат на Фанарі проведе богослужіння до Дня Незалежності України

11:21, 21.08.2022
Вселенський патріархат на Фанарі проведе богослужіння до Дня Незалежності України

Божественна Літургія українською мовою відбудеться з благословення Вселенського патріарха варфоломія. (facebook.com/ecumenicalpatriarchate)

Святкове богослужіння з нагоди Дня Незалежності України відбудеться з  благословення Вселенського патріарха Варфоломія в церкві Святого Миколая на Фанарі у Стамбулі 24 серпня.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться в анонсі події на сайті Вселенського патріархату.

 

«З благословення Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія у середу, 24 серпня 2022 року, в храмі Святого Mиколая о 10.00 розпочнеться Божественна Літургія українською мовою - з нагоди Дня Незалежності України», - йдеться в анонсі.

 

Організаторами події виступають Українське товариство взаємодопомоги в Стамбулі, Українське культурне товариство, Генеральне консульство України в Стамбулі.

 

Усіх охочих запрошують долучитися до спільної молитви та традиційного спілкування після богослужіння.

 

Як повідомляла "УМ", Священий синод ПЦУ звернувся до Вселенського патріарха Варфоломія із закликом позбавити московського патріарха Кирила Гундяєва його престолу. Адже очільник РПЦ підтримує військову агресію рф проти України. 
 
Нагадаємо, Зеленський попереджає, що наступного тижня росія намагатиметься здійснити особливо гидкі і жорстокі дії з нагоди святкових дат – Дня національного прапора, 23 серпня та Дня Незалежності України, 24 серпня.