Святкування без пафосу: цьогоріч на День Незалежності України витратять невеликі кошти

18:21, 20.08.2022
Святкування без пафосу: цьогоріч на День Незалежності України витратять невеликі кошти

Підняття Державного Прапора України відбудеться в усіх населених пунктах України 24 серпн (Фото з відкритих джерел)

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко повідомив, що святкування 31-річниці Незалежності України обійдеться значно дешевше у порівнянні з минулим роком.
 
Окрім цього заходи робляться, переважно, на добровільних засадах.
 
Як інформує Україна молода, про це він повідомив в ефірі національного телемарафону 
 
«Насправді, багато речей робиться за ті кошти, які вже мають наші заклади. Фактично, на День Незалежності витрачаються дуже незначні кошти, які йдуть на акції, без яких ми не можемо обійтися, щоб не сплатити. Тому це незрівнянні суми порівняно з тим, як ми святкували 30-річчя.
 
Сьогодні багато речей робиться на добровільних засадах», – зазначив міністр.
 
Ткаченко додав, що Мінкульт координує багато дій, які роблять різні міністерства, обласні адміністрації та заклади культури.
 
Цих заходів надзвичайно багато. Серед них, зокрема, виставки творчості наших художників по всій країні, вистави театрів, перформанси на вулицях, і багато інших заходів.
 
Кабінет міністрів затвердив план заходів з відзначення 31-ї річниці   Незалежності України.
 
Попри повномасштабну війну, на державному рівні у 2022 році відзначатимуть День Державного Прапора України та День Незалежності України.
 
Як повідомляла УМ, 22 січня українці  відзначаютьнаціональне свято —День Соборності. Це  проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році.