Позбавити московського патріарха Кирила престолу - Священний Синод звернувся до Варфоломія

11:24, 28.07.2022
Позбавити московського патріарха Кирила престолу - Священний Синод звернувся до Варфоломія

Доленосне засідання Священного синоду ПЦУ. (Фото: сайт ПЦУ)

Лист до вселенського патріарха Варфоломія із закликом позбавити московського патріарха Кирила Гундяєва його престолу підтримав 27 липня Священний синод Православної церкви України.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба ПЦУ на своєму сайті.

 

«На виконання Постанови Архієрейського Собору Священний Синод підтримав внесений Синодальною Богословсько-літургічною комісією проєкт листа до Вселенського Патріарха Варфоломія та до Предстоятелів Помісних Православних Церков щодо притягнення російського патріарха Кирила до канонічної відповідальності і позбавлення його Патріаршого престолу», — йдеться в повідомленні за результатами чергового засідання синоду.

 

 

Синод ПЦУ також попросив вселенського патріарха кваліфікувати дії патріарха Кирила на канонічній території Олександрійського Патріархату як схизматичні і притягнути його до канонічної відповідальності, а ще засудити доктрину «русского мира» та визнати її єретичною.

 

«Важливо розуміти, що ідеологія сучасної російської православної церкви містить загрозу не лише для України, але й для цілого православного світу […] Ми закликаємо Вашу Всесвятість та Предстоятелів Помісних Православних Церков якнайшвидше розглянути діяльність патріарха Кирила», — йдеться в листі.

 

Як повідомляла УМ, російські варвари зруйнували щонайменше 183 релігійні споруди в Україні.