«Залізний генерал» Валерій Залужний святкує 49-річчя, фото

16:24, 08.07.2022
«Залізний генерал» Валерій Залужний святкує 49-річчя, фото

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний (в центрі) у патріотичній футболці. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному сьогодні 49. Усе своє життя військовий присвятив армії та увійшов до списку ста найвпливовіших людей. (За версією журналу Time).
 
Як інформує Україна молода, біографічні факти про Головнокомандувача ЗСУ зібрали журналісти різних видань. 
 
Валерій Залужний перебуває на фронтах російсько-української війни з 2014 року. У серпні він був замкомандиром сектором «С» у Дебальцевому, де йшли запеклі бої. Через три роки отримав підвищення до генерал-майора. У період із 2014 по 2021 роки очолював:
—об'єднане командування "Захід" — 2017 р.
—об'єднаний оперативний штаб ЗСУ — 2018 р.
—об'єднане командування "Північ" — 2019-2021 рр.
 
Головнокомандувач Збройних сил закінчив навчання на загальновійськовому факультеті Одеського інституту Сухопутних військ у 1997 році. Після цього пройшов усі ступені служби від командира взводу до батальйону. У 2005 році вступив до Національної академії оборони України, закінчивши її із золотою відзнакою. Вже 2007 очолює штаб 24-ї окремої механізованої бригади.
 
2014 року закінчив Національний університет оборони України ім. Івана Черняховського. Як найкращий випускник оперативно-стратегічного рівня підготовки отримав нагороду у вигляді перехідного меча королеви Великобританії.
Він народився в сім'ї військових, тому з дитинства мріяв про військову службу.
 
                                                                                  Залужний нині і в дитинстві.
 
У липні 2021 року Залужного призначили на посаду головнокомандувача ЗСУ. Бійці відгукувалися про нього винятково позитивно. Він міг спокійно з'явитися на фронті без «свити» й попередження.
 
«Бойовий офіцер, генеральські погони отримав у 2017-му. Кожне його призначення — і в заступники командувача ООС, і на ОК "Північ" — офіцери незмінно сприймали з ентузіазмом»,— сказав один із військових у коментарі Фокусу.
 
                                                                           Молодий військовий Залужний.
 
Видання Politico у квітні 2022 року, вже після початку повномасштабної агресії, назвало Залужного «Залізним генералом», наголошуючи на успіхах української армії, які «здивували весь світ».
 
«Генерал є уособленням нового покоління українських офіцерів, яке формувалося під час 8-річної війни на Донбасі та на навчаннях із НАТО»,— пишуть у виданні.
 
 
Також Залужний увійшов до 100 найвпливовіших людей 2022 року за версією журналу Time. В аморальному й неетичному вторгненні РФ в Україну було порушено всі правила та підвалини після Другої світової війни.
 
 
«Посеред цього хаосу головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний виявив себе як військовий розум, якого потребувала його країна. Його керівництво дозволило українським збройним силам швидко адаптуватися до дій на полі бою проти росіян. Потенціал війни між великими державами зростає, а українці, які захищають свою Батьківщину від значної російської агресії, просто неймовірні»,— говорить про українського генерала Марк Міллі, голова Об'єднаного комітету начальників штабів США.
 
У 2018 році Валерія Залужного було призначено начальником штабу ООС. За час його перебування на посаді українські військові звільнили село Південне біля тимчасово окупованої Горлівки та просунулися вперед у районі Волновахи.
 
Українці вітають Валерія Залужного з днем народження, дякують йому за оборону держави  і найпопулярнішим побажанням є, звісно, перемога України у війні.
 
Як повідомляла УМ, редакція  журналу Time опублікувала список 100 найвпливовіших людей планети у 2022 році, до якого потрапило й троє українців: Президент України Володимир Зеленський, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний  та головний редактор видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва.