У Софії Київській провели історичну зустріч представники ПЦУ та УПЦ МП

14:53, 06.07.2022
У Софії Київській провели історичну зустріч представники ПЦУ та УПЦ МП

У Софії Київській відбулася зустріч УПЦ з ПЦУ, результати зустрічі поки що не відомі

У Києві представники Православної Церкви України та Української Православної Церкви провели зустріч на території Софії Київської. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. 
 
«Крига зрушила! Сьогодні, коли війна ставить перед нами нові виклики, все зайве залишається позаду. Вчора, у день пам'яті Блаженнішого митрополита Володимира, на території Софії Київської відбулася історична зустріч духовенства Православної Церкви України та Української Православної Церкви.
 
Долати розділення, служити народу України та будувати наш спільний дім – наші спільні цілі. Я вірю, що ця зустріч – це початок нового, мудрого, сильного шляху наших Церков заради вільного й мирного майбутнього України», – заявив Ткаченко.
 
Він зазначив, що Міністерство культури та інформаційної політики України і Державна служба України з етнополітики та свободи совісті будуть всіляко сприяти церковній єдності.
 
Як відомо, патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звернувся президента України Володимира Зеленського з закликом ініціювати об’єднавчі процеси в українському православ’ї.
 
Як повідомляла УМ, головне управління української розвідки оприлюднило імена служителів Російської православної церкви, які співпрацюють з пропагандистами РФ. Вони проповідують так званий "руський мир", закликаючи поповнювати лави окупаційних військ.