У Маріуполі в завалах багатоповерхівки знайшли близько 200 тіл, на «Азовсталі» підірвалися російські сапери, фото

11:06, 24.05.2022
У Маріуполі в завалах багатоповерхівки знайшли близько 200 тіл, на «Азовсталі» підірвалися російські сапери, фото

Скільки ще маріупольців під завалами наразі невідомо. (Фото: Петро Андрющенко, Телеграм)

Під час розбору завалів багатоповерхівки в Маріуполі в районі приміської АЗС-2 по проспекту Миру в підвалі знайшли близько 200 тіл загиблих.

 

Як інформує УМ, про це 24 травня повідомив у Телеграмі радник маріупольського мера Петро Андрющенко.

 

«При розборі завалів багатоповерхівки в районі приміської АЗС-2 по пр. Миру в підвалі знайшли біля 200 тіл загиблих під завалами з високим ступенем розкладання», – написав Андрющенко.

 

 

За його словами, через відмову місцевих збирати та упаковувати тіла загиблих МЧС росії залишило місце робіт. Тіла загиблих залишились на місці, через частково розібрані завали сморід чутно майже у всьому кварталі.

 

Андрющенко також повідомив, що через запровадження роботи з поховання та ексгумації так званої «Державної корпорації «Ритуал» з окупованого Донецька процес перепоховання з дворів багатоповерхівок фактично зупинено.

 

«Для «офіційного» безкоштовного перепоховання треба дочекатись черги, самостійно привезти тіло загиблого в «морг», вдавши, що тіло загиблого тільки знайдено. Або погодитись на запис відео, де заявник скаже, що вбитий саме українською армією. Через такі умови в імпровізованому моргу біля «Метро» на вулиці складено в пакетах велику кількість трупів (на фото)», – заявив радник мера.

 

 

Він підкреслив, що місто Маріуполь, на жаль, перетворилось на суцільне кладовище.

 

Крім того у Телеграмі радник маріупольського мера Петро Андрющенко поінформував: «При розминуванні Азовсталі чотири сапери росіян підірвались на міні. Один в важкому стані, двоє серенього ступеня і один отримав легкі поранення. Вважаю що новина, яку можна вважати за хорошу. Відплата невідвратна. Слава Україні!»

 

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомбили беззбройних мешканців, блокували гуманітарну допомогу.

 

Місто практично зруйновано – і житлові будинки, і об’єкти інфраструктури, і школи, і лікарні, і підприємства. Маріуполь без нормального енерго-, водо- та газопостачання.

 

Міський голова Маріуполя заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тис. мирних жителів.

 

Колаборанта рф Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та роблять картинку «відновлення життя міста».

 

Як повідомляла УМ, внаслідок регулярного бомбардування «Азовсталі», російські окупанти  могли спричинити витік десятків тисяч тонн концентрованого розчину сірководню. Ця отрута знищить все живе у Азовському морі.