Help Azovstal! Kalush Orchestra закликає світ врятувати оборонців Маріуполя

00:07, 15.05.2022
Help Azovstal! Kalush Orchestra закликає світ врятувати оборонців Маріуполя

Гурт Kalush привернув увагу громадськості на «Євробаченні-2022» до ситуації у Маріуполі та на заводі «Азовсталь». (facebook.com/suspilne.eurovision)

Лідер українського етнофольк-гурту Kalush Orchestra Олег Псюк одразу після виступу колективу у фіналі конкурсу «Євробачення» у Турині, звернувся до всього світу із закликом допомогти захисникам України у Маріуполі.

 

«Help Ukraine, Mariupol, help Azovstal! Right now!» — закликав соліст зі сцени під шквал оплесків.

 

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на трансляцію пісенного конкурсу «Євробачення» в ніч на неділю.

 

Переклад: «Допоможіть Україні, Маріуполю, допоможіть "Азовсталі"! Просто зараз!».

 

Раніше у мережі просили гурт Kalush привернути увагу громадськості на «Євробаченні-2022» до ситуації у Маріуполі та на заводі «Азовсталь». Зокрема, з таким проханням звернувся репер зі Львова Otoy, брат якого вважається зниклим безвісти на «Азовсталі».

 

Гурт із піснею Stefania виступив під номером 12, фактично на екваторі фіналу.

 

 

Перед початком фіналу конкурсу Президент Володимир Зеленський закликав європейських слухачів підтримати український гурт на музичному конкурсі, адже Україні наразі важлива будь-яка перемога.

 

«Зовсім скоро у фіналі Євробачення континент і весь світ почують наше рідне слово. Вірю, що врешті-решт цим словом буде "перемога"! Європо, голосуй за Kalush Orchestra - № 12...

 

Це не війна, але, тим не менш, для нас будь-яка перемога сьогодні важлива, тож вболіваємо за наших», - сказав глава держави.

 

 

Як повідомляла «УМ», букмекери пророкують Україні перемогу, а російські хакери заявили, що спробують цьому завадити втрутившись у процес голосування.

 

Раніше Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Петро Порошенко звернулися до лідерів країн світу із закликом допомогли врятувати життя цивільних і військових українців, які перебувають на території заводу «Азовсталь» у Маріуполі.