Батько наш Бандера: у Скадовську діти відповіли окупанту

15:11, 13.05.2022
Батько наш Бандера: у Скадовську діти відповіли окупанту

Українські діти пояснили окупанту, хто такий Степан Бандера (Скріншот відео)

Майже три місяці в Україні триває повномасштабна війна з російським агресором.
 
Окупанти продовжують заперечувати українську історію, ба більше, зректися свого минулого вони вимагають  і від українців, які опинились на окупованих територіях.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Главком у Телеграмі.
 
У тимчасово непідконтрольному Україні  Скадовську, депутат Держдуми Росії Ігор Кастюкевич вирішив розказати дітям «правду» про Степана Бандеру. За його словами, той  спалив Хатинь. 
 
Але наші діти засмутили російського політика, бо процитували пісню «Батько наш Бандера» і розсміялися з чоловіка. 
 
Також окупант, який не знає історії (одна заява про Бандеру в Хатині чого варта! - Ред.) спитав у підлітків коли почалася велика вітчизняна війна і почув у відповідь: у 1939 році (діти мали на увазі Другу світову війну, а не так звану "ВВВ", вигадану радянською пропагандою).
 
Хатинь – колишнє село в складі Логойського району, розташоване в Мінській області Білорусі. 22 березня 1943 року, після вбивства партизанами декількох німецьких солдатів 118-го батальйону шуцманшафту, радянські партизани заховалися в Хатині.
 
Бійці поліцейського батальйону оточили село, а штурмом партизан брали і частково село спалили військовослужбовці німецького зондер-батальйону СС Дирлеванґер.
 
Під час бою загинули місцеві мешканці, зокрема діти.
 
5 липня 1969 року на місці, де розташовувалось село, відкрили Меморіальний комплекс «Хатинь», а сама назва Хатинь стала одним із символів знищення цивільного населення під час Другої світової війни.
 
Сам Степан Бандера із червня 1941 року до 1944 року сидів у німецькому концтаборі «Заксенгавзен».
 
Що відомо про пісню «Батько наш Бандера»?
 
«Батько наш - Бандера, Україна - мати, ми за Україну будемо воювати!» - у пісні повстанців йдеться про українця, який боровся з москалями і загинув під час героїчної битви. Головний герой лежав під дубом «без лівої ноги і правої ноги», коли до нього підійшла його мати. Згодом жінка поховала сина, а на його могилі написала слова: «Слава Україні! Всім героям Слава!»
 
Нагадаємо, постійний представник РФ при ООН Василь Небензя заявив, що в Україні нібито є дитячі табори для створення бойовиків. Про це представник Кремля заявив 12 травня на засіданні Ради безпеки.
 
Небензя на Раді безпеки ООН розповів, що в Маріуполі діяв дитячий притулок «Пілігрим», у якому дітей віком від 7 до 18 років нібито робили бойовиками.
 
Як повідомляла УМ, патріотичний флешмоб з піснею "Батько наш Бандера" поширився на всі регіони України.  Відео набрало великі оберти та знайшло прихильність українських громадян.