За Україну віддали свої життя на війні понад 500 бійців Нацгвардії

20:12, 11.05.2022
За Україну віддали свої життя на війні понад 500 бійців Нацгвардії

НГУ бере участь у операціях у Донецькому, Слобожанському, Південнобузькому районах та східній частині Таврійського операційного району. (facebook.com/NGUmainpage)

Понад пів тисячі військовослужбовців Національної гвардії загинули під час війни росії проти України станом на 11 травня.

 

Як інформує Україна молода, такі дані навів начальник оперативного управління штабу Головного управління НГУ Олексій Надточий на брифінгу в середу.

 

«На жаль, під час виконання завдань за цей період втрати особового складу Нацгвардії складають санітарними — 1697 військовослужбовців, безповоротними — 501 військовослужбовець», - повідомив пан Надточий.

 

Він уточнив, що Нацгвардія бере участь у операціях у Донецькому, Слобожанському, Південнобузькому районах та східній частині Таврійського операційного району.

 

Крім того, нацгвардійці прикривають кордон із білоруссю.

 

Раніше, ще у середині квітня Президент Володимир Зеленський повідомляв, що за час повномасштабної війни загинуло від 2500 до 3000 українських військовослужбовців з різних структур, підрозділів і формувань сил Опору.

 

Точні втрати поки невідомі.

 

За даними Генштабу ЗСУ, в російських загарбників станом на 11 травня 26 350 загиблих.

 

Москва про свої втрати у війні проти України останнім часом офіційно не повідомляє.

 

Як повідомляла «УМ», тисячі трупів окупантів не вивозяться до рф, багатьох росіян записують «зниклими безвісти», щоб не платити компенсацію родинам.