Журналіст Максим Савчук написав книжку «1937» про корумпованого Медведчука

14:33, 11.05.2022
Журналіст Максим Савчук написав книжку «1937» про корумпованого Медведчука

Книжка «1937» Максима Савчука про кума путіна Віктора Медведчука. (facebook.com/savchuk.maksym)

Розслідувач проєкту «Схеми: корупція в деталях» Максим Савчук, який починав свій шлях журналіста в «Україні молодій», написав книжку «1937» про кума путіна Віктора Медведчука.

 

У книжці йдеться про те, як лідер забороненої «ОПЗЖ» збагачувався завдяки корупції та нарощував свій вплив в Україні.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив у соцмережах сам автор.

 

«Я написав книжку «1937». Вона про Віктора Медведчука. І вже сьогодні її можна купити. Свій гонорар я передам Збройним силам України», - написав Максим Савчук.

 

І подякував колегам з проєкту «Схеми: корупція в деталях – RFERL», а також Радіо Свобода за можливість працювати, викривати, розслідувати.

 

«Дякую дружині за ідеї щодо структурування тексту. Дякую видавництву Yakaboo Publishing за сміливість (особливо Вікторії Жилєявій і Юлії Лактіновій). Бо ще у серпні минулого року, коли поважні видавництва відмовлялися від проєкту через можливі проблеми з Медведчуком, а «нішеві» просто не вірили в український нон-фікшн, вони проявили сміливість. Аж не віриться, що це нарешті сталося», - додав автор.

 

 

Тоді як матір журналіста Олена Савотченко написала у Facebook:

 

«Почався продаж книжки мого сина - Максима Савчука, яку він написав іще до війни. Книжка називається «1937». У ній ідеться про те, як кум Путіна збагачувався і нарощував свій вплив. А ще - про роботу журналістів програми «Схеми».

 

Замовити книжку можна уже сьогодні за посиланням видавництва.

 

ДОВІДКА «УМ»

 

 

Максим Савчук — журналіст-розслідувач телевізійної програми «Схеми: корупція в деталях» (проєкт Радіо Свобода).

 

Народився у селищі Баришівка на Київщині. Здобув освіту інженера в Національному транспортному університеті та філолога в Національному педагогічному університеті імені М. Драгоманова.

 

Працював у бюро журналістських розслідувань «Свідомо», у газеті «Україна молода», у програмі журналістських розслідувань «Знак оклику» на телеканалі ТВі.

 

Його розслідування «Американська мрія Віктора Медведчука» перемогло на Національному конкурсі журналістських розслідувань.