Артилеристи ЗСУ вже б'ють ворога з американських гаубиць М777

16:10, 05.05.2022
Артилеристи ЗСУ вже б'ють ворога з американських гаубиць М777

Гаубиці М777 уже мстять за Бучу, за Ірпінь, за Боярку (Фото: Defense Express)

Збройні сили України уже почали застосовувати проти російських окупантів американські гаубиці М777.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Defense Express.
 
Видання опублікувало фото з активно-реактивними снарядами М549, які були підписані: За Ірпінь, За Бучу, За Боярку.
 
На самих снарядах також добре видно маркування, яке дозволило визначити тип боєприпасу.
 
Також маємо зазначити, що ця зброя вже офіційно у строю, бо Пентагон офіційно заявив, що півсотні гаубиць вже передано.
 
Щодо снаряда М549, то дальність вогню ним з гаубиці М777 складає близько 30 км. Це дозволяє отримати перевагу у дальності стрільби над ворогом у цілих п'ять км. Зокрема найрозповсюдженіша російська артсистема "Мста" б'є на 24,7 км. 
 
Також треба зазначити, що у США активно-реактвні снаряди М549 не є таким дефіцитом, як у армії РФ. Тому, скоріш за все, їх відсоток з 190 тисяч снарядів, які передають США, доволі вагомий. 
 
Але такі боєприпаси навіть у США не призначені для "повсякденного використання", а потрібні, в першу чергу, для контрбатарейної боротьби. Також зазначимо, що за точність вогню у М777А2 відповідає цифрова система управління вогнем, яка дозволяє вести "снайперський" вогонь навіть активно-реактивними снарядами. 
 
Тобто, як і писав раніше Defense Express першочерговою задачею артилеристів, які отримають західні гаубиці буде саме знищення артилерії рашистів. 
 
Як відомо, президент США Джо Байден оголосив про черговий пакет військової допомоги Україні на 800 млн. доларів. Серед іншого, він включає 72 155-мм гаубиці та 144 тисячі снарядів до них.
 
Як повідомляла УМ, 100 одиниць 155-мм гаубиць M777 та майже 190 тисяч снарядів до них передають Україні для оборони від російського агресора Сполучені Штати, Канада та Австралія. І це лише в межах пакету допомоги, який був прийнятий до прийняття закону про ленд-ліз для України.