Мер Конотопа Семеніхін заборонив УПЦ МП, фото

13:07, 05.05.2022
Мер Конотопа Семеніхін заборонив УПЦ МП, фото

Із міського голови Конотопа Сумської області Артема Семеніхіна мають брати приклад й інші очільники українських міст. (Фото: Ельдар Сарахман)

Міський голова Конотопа Сумської області Артем Семеніхін заборонив діяльність у місті Української православної церкви Московського патріархату.

 

Як інформує УМ, про це Семеніхін 4 травня повідомив у Facebook, оприлюднивши відповідний документ. Також Конотопська міська рада оприлюднила в Фейсбуці відео з Семеніхіним, де він пояснює свій радикальний вчинок.

 

"Між ворогом і його аґентом немає різниці. А у випадку моспархату це є два в одному. Тому я прийняв рішення заборонити на території мого міста діяльність цієї аґентурної мережі фсб", – написав міський голова Конотопа.

 

Мер опублікував своє розпорядження від 3 травня про заборону діяльності УПЦ МП на території Конотопської міської ради.

 

 

"Заборонити на території Конотопської міської ради діяльність Української православної церкви Московського патріархату як такої, що несе загрозу національній безпеці України", - йдеться в розпорядженні.

 

Додамо, що раніше сотні священників Української православної церкви Московського патріархату підписалися під зверненням до Собору Предстоятелів Древніх Східних Церков з позовом проти патріарха РПЦ Кирила, який відверто підтримує загарбницьку війну Росії проти України. Станом на 16 квітня під зверненням стояло більше 400 підписів.

 

Нагадаємо, як повідомляв очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай, у Сєвєродонецьку священнослужитель так званої УПЦ МП передавав ворогу відомості щодо дислокації українських військ.

 

Як повідомляла УМ, Вселенський Патріарх Варфоломій наголосив, що претендувати на те, щоб бути братом іншого народу і разом з тим благословляти війну з цим же народом — несумісне явище.