Херсонщину однозначно буде звільнено - облрада

14:02, 03.05.2022
Херсонщину однозначно буде звільнено - облрада

Сергій Хлань повідомив, що зв’язок на Херсонщині частково відновили, а вся територія обов’язково буде звільнена від окупантів (Фото з відкритих джерел)

Депутат обласної ради та член територіальної оборони регіону Сергій Хлань запевнив своїх співвітчизників, що окуповані міста будуть у найближчий час звільнені. Він також закликав не вірити заявам, що українська влада покинула Херсон та забула про нього.
 
Як інформує Україна молода, про це він повідомив у ефірі 24 каналу.
 
Окупанти на тимчасово зайнятих територіях продовжують брехати місцевим, що Україна начебто відмовилась від регіону та «віддала» Херсон. Частково ускладнює ситуацію те, що на території Херсонщини немає інтернету, лише подекуди змогли відновити мобільний зв'язок.
 
«Російські загарбники скористались поламкою в мережі на лінії фронту і почали навмисно відмикати інтернет по всій області, таким чином розпалюючи неспокій в регіоні.
 
Вони діють підступно та жорстоко, бо розуміють, що довго втримувати ці території вони не зможуть. Збройні Сили України та ми, законна влада Херсонської області, незабаром визволимо Херсонщину»,—запевнив депутат.
 
Сергій Хлань розповів, що знає про те, що кожен день приносить херсонцям біль і страждання. Але є військовий план та військова стратегія, тому якщо ми маємо певну затримку – так потрібно. 
 
«Херсонщина однозначно буде звільнена незабаром, вірте в це і в ЗСУ»,—закликає народний обранець.
 
 
 
 
Нагадаємо, близько 2 місяців Херсонщина перебуває в окупації. Загарбники намагаються зламати народ і оголосити про «приєднання Херсонської області в состав Крима». Місцеві жителі виступають проти росін, свою категоричність вони висловлюють на мітингах, попри те, що їх іноді розганяють силою.
 
У російських загарбників немає підтримки ні від населення, ні від місцевого самоврядування. Саме тому вони не зможуть зробити навіть щось схоже на референдум: потрібне відкриття дільниць, підготовка списків виборців, тобто дуже велика робота, яку росіяни організаційно не можуть виконати на Херсонщині.
 
Як повідомляла УМ, у Херсонській та частині Запорізької областей російські окупанти відключили зв’язок та інтернет.