Із Іваном Бущуком «Карабіном» попрощалися у Карабинівці

23:33, 28.04.2022
Із Іваном Бущуком «Карабіном» попрощалися у Карабинівці

Смертельне осколкове поранення Іван Бущук отримав на Луганщині. (Фото з відкритих джерел)

Мій друг, побратим, офіцер Збройних сил України, каже про 27-річного Івана Бущука  журналіст-документаліст Михайло Ухман, автор книги  «Люди волі: шляхи на війну».   «Він часто усміхався, хоча кожного дня вів важкі бої з московськими покидьками. Іван - ідейний воїн, для якого Україна понад усе».

 

Чин прощання із  командиром роти 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила із позивним «Карабін» Іваном Бущуком відбувся 27 квітня у його рідному  селі Карабинівка Дніпропетровської області. Останній раз Герой переночував вдома. Днем раніше  побратими висловлювали шану загиблому у Дніпрі,  в лікарні Мечнікова.

 

Несумісне з життям осколкове поранення, захищаючи українську землю в Луганській області від клятого російського ворога, Іван Бущук отримав 24 квітня. Війна для нього розпочалася ще 2014 року.

 

Без Івана в родині залишилися  молода дружина – побралися тільки-но 1 квітня, батько та сестра. Мати офіцера відійшла у засвіти майже рік тому.

 

Про військовий професіоналізм Івана Бущука говорить хоча б той факт, що він у червні 2019 року  брав участь в спецоперації СБУ по затриманню на території терористичної псевдо республіки «днр» проросійського бойовика Володимира  Цемаха (який немало знав про збитий малазійський  Boeing 777 рейсу  MH17, зі свідка потім буде перекваліфікований у підозрюваного),  та вивезення його  з тимчасово окупованої території. 

 

«Всі ті кіношні вибухи,.. смерть дуже мало схожі на сьогоденну трагічну правду війни, - писав Іван у соціальній мережі Іван Бущук 17 квітня. - Вибухи, кров, рани, смерть, пожежі, зруйновані будинки, страждання і сирітство – це все наш народ переживає зараз і насправді… І за це все ми платимо страшну ціну. Ціну свого життя! І спокійного життя наших близьких і коханих, які нас чекають вдома… Я глибоко відчуваю війну, страшні шрами вона залишить у моїй душі… назавжди…».

 

Світла пам'ять Герою!

 

Як повідомляла «УМ», у Маріуполі російські окупанти в ніч на 28 квітня скидали багатотонні бомби на військовий шпиталь, розташований на території меткомбінату «Азовсталь. Серед поранених оборонців «Азовсталі» є загиблі.