Ленін і червона ганчірка: у Генічеську відновлюють радянські символи

16:25, 18.04.2022
Ленін і червона ганчірка: у Генічеську відновлюють радянські символи

У Генічеську окупанти намагаються насадити режим радянського союзу (Фото: facebook.com/Юрій Соболевський)

У тимчасово окупованому російськими військами Генічеську, що на Херсонщині, загарбники вивісили на адміністративній будівлі радянський прапор і встановили пам'ятник російському революціонеру Володимиру Леніну.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив колаборант Геннадій Малюков у Facebook.
 
Місцевого колаборанта Малюкова загарбники «призначили» керувати місцевою «міліцією».
 
На фото видно, що розібраного на частини бетонного леніна встановлюють перед будівлею райадміністрації, де він колись стояв, а на самому будинку висить червоний прапор.
 
Встановлення пам’ятника підтвердив і перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський у Facebook 
 
«У тимчасово окупованому Генічеську заново встановлюють пам'ятник леніну»,- йдеться у повідомленні.
 
Перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський із цього приводу написав у Фейсбуці, що росіяни таким чином намагаються паразитувати на ностальгії за часами срср. Але не враховують, що мешканці Херсонщини таких почуттів не мають.
 
 
Як відомо, російські загарбники планують провести в Херсонській області так званий референдум за тою ж схемою, яку використовували в 2014 році в Луганську та Донецьку, коли замість волевиявлення народу було створено лише картинку для російського телебачення.
 
Тим часом в області викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти.
 
Як повідомляла УМ, у Херсоні зрадники злили ворогу списки патріотів України.Російським  окупантам колаборанти надали  інформацію про усіх активістів Херсона,  а також українських захисників, які були в Донецьку та Луганську. Ворог отримав особові справи кожного профільного заступника мера, тероборони та місцевих учасників бойових дій.