На Львівщині мер вимагав у волонтера відкат за гуманітарну допомогу

06:21, 08.04.2022
На Львівщині мер вимагав у волонтера відкат за гуманітарну допомогу

В.о. міського голови Пустомитів Андрія Луківа затримали під час отримання хабарів від волонтера (facebook.com/lviv.gp.gov.ua)

Працівники ДБР затримали в.о. міського голови Пустомитів, що на Львівщині,  Андрія Луківа, який торгував гуманітарною допомогою.

 

Посадовець вимагав 100 тис. грн від волонтера за передачу автобуса Volvo на потреби військових. Цей транспортний засіб міська рада раніше отримала як гуманітарну допомогу  з Фінляндії.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури. 


«За даними слідства, посадовець вимагав та одержав 100 000 грн. неправомірної вигоди від волонтера за передачу автобуса, який отриманий міською радою безкоштовно від однієї із асоціацій Фінляндії у якості гуманітарної допомоги»,— йдеться у повідомленні. 


Хабар отримала спільниця посадовця. Одразу після передачі коштів чиновника затримали. Найближчим часом йому буде повідомлено про підозру в отриманні неправомірної вигоди та нецільовому використанні гуманітарної допомоги в час війни (ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 201-2 КК України).


Правоохоронці вилучили гроші, які призначалися як хабар. Посадовцю загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

 


У Пустомитівській міській раді підтвердили, що затримали першого заступника міського голови.


«Пустомитівська міська рада сподівається на об’єктивне розслідування з боку правоохоронних органів. На час проведення розслідування перший заступник міського голови буде відсторонений від роботи», –повідомили у мерії.


Наразі тривають невідкладні першочергові слідчі дії за фактом продажу гуманітарної допомоги та одержанні неправомірної вигоди. 


Вирішуються питання щодо повідомлення затриманому про підозру, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від займаної посади.


Як повідомляла УМ, слідчі Державного бюро розслідувань затримали українського дипломата, який поспішав поспішав за кордон і намагався вивезти гроші, золото та коштовності.


Читайте також: майже вісім десятків автівок вилучили правоохоронці у нетверезих водіїв на Полтавщині.Конфісковані машини можуть передати для потреб Збройних Сил України, правоохоронних органів та територіальної оборони для виконання завдань із захисту України від ворога.