Міський голова Рубіжного співпрацює з ворогом

14:03, 06.04.2022
Міський голова Рубіжного співпрацює з ворогом

Мер-зрадник доносить рашистам і здає їм українських людей

Колишній міський голова Рубіжного, що на Луганщині,  Сергій Хортів став на бік окупантів та передає інформацію про людей з проукраїнською позицією, але плани його вдалося трохи зламати. 


Як інформує Украіна молода, про це повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі каналу “Дом”.


“Ось цей останній випадок з мером Рубіжного. Там зовсім все погано. В тому плані, що мер, крім того, що перейшов на сторону окупантів, він ще й активно з ними співпрацює у плані виявлення українських активістів. Він їх просто здає. Такий уже стовідсотковий зрадник, який здає окупантам людей з проукраїнською позицією”, – сказав Гайдай. 


Він додав, що Україна змогла “трохи поламати плани окупантів, які хотіли зробити картинку, як мер міста передає окупантам ключі, і як їх з радістю зустрічають”.


Гайдай пояснив, що зробив подання на президента і Володимир Зеленський підписав указ про запровадження військово-цивільної адміністрації у Рубіжному. Це призвело до того, що “мер тепер ніхто” і він не потрібен нікому, навіть окупантам.


Передісторія


3 квітня глава ОВА Сергій Гайдай повідомив, що у Луганській області серед голів громад виявилися чотири зрадники: у Рубіжному, Станиці Луганській, Міловому й Марківці.


Майже з перших днів російського вторгнення з мером Рубіжного Хортівим не було зв’язку. Згодом з’ясувалося, що він зрадив Україну і перейшов на сторону військових Російської Федерації. На початку квітня в мережі опублікували відео, де Хортів у стилі російської пропаганди називає ЗСУ “нацистами” і закликає скласти зброю.


Прокуратура порушила справу проти мера Рубіжного – його підозрюють у держзраді.


4 квітня Гайдай призначив керувати Рубіжним голову Сєвєродонецької РДА Романа Власенка. 


Тим часом від обстрілів 5 квітня в Рубіжному постраждало п'ятеро людей, також один мешканець загинув.


Напередодні у Рубіжному окупанти влучили в цистерну з азотною кислотою.


У деяких містах деяких містах Луганщини тривають вуличні бої, людей хоронять у дворах. 
 

Як повідомляла УМ, народний депутат від "Партії регіонів" Олег Царьов підозрюється в підтримці дій РФ і закликах змінити державний кордон України. Йому загрожує довічне ув’язнення.