На Київщині документують звірства орків: тисячі постраждалих

13:14, 01.04.2022
На Київщині документують звірства орків: тисячі постраждалих

Розгромлений центр Ірпеня. (Фото МВС)

Збройні сили України продовжують зачистку після виведення російських найманців з міст та містечок Київської області.  Від окупантів постраждали тисячі мешканців.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє МВС України.


Перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін розповів, якою є ситуація на Київщині. З його слів, російські найманці чинили справжні звірства в області.


«Рахунок постраждалих людей йде на тисячі. Це не тільки в Ірпені, а загалом у Київській області. Ірпінь всього лише невеликий приклад всіх звірств»,– наголосив він.


Водночас він додав, що повертатися додому мешканцям Київщини ще зарано. Наразі у регіоні працюють ЗСУ, рятувальники та поліція. Вони проводять знешкодження мінувань, а також вилучають снаряди й інші елементи ворожої техніки, які можуть мати потенційну загрозу для мирного населення.

 

Євген Єнін додав, що правоохоронці документують звірства, які скоювали російські найманці. Усю ці інформацію використають для того, щоб притягнути окупантів до відповідальності за те, що вони вчинили.

 

 

Водночас начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов наголосив під час проведення поліцейської операції в Ірпені:

 

«Дуже важливо пройти фактично кожен будинок, потрапити в кожну домівку, адже ми розуміємо, що під завалами можуть залишатися люди, в квартирах можуть перебувати одинокі люди похилого віку, які, на жаль, самостійно не могли пересуватися.

 

Оглядаємо тіла громадян, які, на жаль, загинули, вивозимо їх до моргів для проведення судово-медичних експертиз і подальшого поховання. Наша головна задача - врятувати людей, які залишилися в місті».

 

Також першочергово необхідно відновити зв`язок в місті для того, щоб правоохоронці змогли отримати максимально інформації від місцевих жителів, зрозуміти за якими адресами залишаються люди.

 

 

Як повідомляла УМ, російські убивці чавили тіла мирних жителів Київщини танками, вкочуючи в асфальт та знущалися над жінками.