До ПЦУ переходять монастирі і десятки громад УПЦ МП – Епіфаній

17:25, 26.03.2022
До ПЦУ переходять монастирі і десятки громад УПЦ МП – Епіфаній

ПЦУ молить Бога про перемогу, за українське військо і нашу державу та про єдність Православної Церкви. (pomisna.info)

Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України  Епіфаній заявляє, що наразі десятки громад та декілька монастирів добровільно приєдналися до ПЦУ.

 

Зрозуміло, що йдеться про громади і монастирі УПЦ МП, які не бажають мати нічого спільного з РПЦ, керівництво якої в особі патріарха Кирила благословило російську зброю, яка вбиває мирних мешканців та нищить православні храми.

 

Як повідомляє Україна молода, про те, що ініші парафії почули заклик Помісної церкви про єднання митрополит Епіфаній написав у Twitter в суботу.

 

«Десятки громад, низка монастирів у різних областях України вже добровільно та усвідомлено виконали свій канонічний обов’язок і послідували Томосу про автокефалію, зробивши вибір на користь Церкви і України.

 

Двері Православної Церкви України та наші серця відкриті для всіх!», - наголосив Предстоятель ПЦУ.

 

 

Як повідомляла «УМ», раніше митрополит Епіфаній і Священний Синод ПЦУ закликали духовенство і мирян громад Московського патріархату послідувати Томосу і єднатися в Помісній Православній Церкві України.

 

За словами Епіфанія, ПЦУ молить Бога про перемогу, за українське військо і нашу державу та про єдність Православної Церкви.