У Славутичі окупанти викрали мера Юрія Фомічова і намагалися придушити акцію протесту

11:23, 26.03.2022
У Славутичі окупанти викрали мера Юрія Фомічова і намагалися придушити акцію протесту

Мешканці Славутича зібралися на головній площі та скандують «Славутич - це Україна», «Слава Україні». (t.me/kyivoda/2693)

Російські загарбники вдерлися на бронетехніці у місто атомників – Славутич на Чернігівщині, яке захищали лише сили самооборони зі стрілковою зброєю.

 

Після цього окупанти зайняли лікарню, викрали мера Славутича Юрія Фомічова, а потім стріляли у повітря і кидали в натовп світлошумові гранати, коли мешканці міста вийшли на акцію протесту і закликали орків забиратися.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк у соцмережах в суботу.

 

"Російські окупанти вторглися в місто Славутич та захопили міську лікарню. Жителі міста вийшли на проукраїнський мітинг з національною символікою.

 

Вони збираються на головній площі та скандують «Славутич - це Україна», «Слава Україні». Розгорнуто великий державний прапор. Загарбники відкрили вогонь в повітря. Кидають світлошумові гранати у натовп", - повідомив пан Павлюк.

 

За його словами, жителі не розходяться, навпаки їх стає більше.

 

 

Люди почали рух до захопленої лікарні, де засіли загарбники.

 

За останньою інформацією, мер міста Юрій Фомічів викрадений загарбниками. Але міська рада у повному складі продовжує роботу.

 

Зауважимо, що Чорнобильська атомна електростанція, де працюють і мешканці Славутича, була захоплена російськими загарбниками ще 24 лютого.

 

Тиждень тому, 18 березня, голова Київської ОВА Олександр Павлюк повідомляв, що місто Славутич перебуває у повній ізоляції, там бракує продуктів харчування.

 

Вже 23 березня росіяни обстріляли блокпост у Славутичі Київської області. Мер міста Юрій Фомічев повідомив, що висування противника в сторону міста не відбулося, але всі розуміють, що "він поряд". Він також додав, що місто наразі заблоковане й виїхати з нього неможливо.

 

Напередодні у місті «працював» російський снайпер.

 

Як повідомляла «УМ», в місті Ізюм на Харківщині, за яке точаться запеклі бої, колишній мер та кілька депутатів зрадили Україну і співпрацюють з ворогом: видають адреси патріотів та розташування позицій ЗСУ.