СБУ затримала тіктокера, який «злив» фото із військовою технікою на території ТРЦ

06:43, 22.03.2022
СБУ затримала тіктокера, який «злив» фото із військовою технікою на території ТРЦ

Після викладеного фото тіктокером розміщення українських військових у Києві, російські війська скинули ракету

Тік- токера, який днями виклав у інтернет матеріали про геолокацію українських військових, чим фактично спровокував ракетну атаку російських військ на ТРЦ “Retroville”, затримано в Києві.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє СБУ.


Затриманий Артем’єв Павло Олександрович (1985 року народження), який проживає на проспекті Правди, визнав свою провину.


“Нічого не знімайте та не викладайте, навіть якщо дуже хочеться. Швидко знаходять і швидко карають»,— закликав у своєму зверненні до укранців затриманий.


Свідомо чи несвідомо цей чоловік попрацював корегувальником для ворога – встановить слідство.


Зауважимо, згідно із законом про кримінальну відповідальність за співпрацю з Росією, який 15 березня підписав президент Володимир Зеленський, диверсанти можуть отримати покарання сроком до 15 років позбавлення волі.


Громадян закликають не публікувати дані про переміщення військової техніки ЗСУ, військові об’єкти та результати ворожих ударів, адже їх використовують окупанти при плануванні подальших обстрілів.


Краще робіть навпаки: передавайте силовикам відомості про дислокацію ворога, а українські військові забезпечать його знищення.


Інформацію про пересування загарбників надсилайте на офіційні канали:

—Чат – бот СБУ
—партнерський додаток Bachu.info, який передає дані, навіть якщо у вас тимчасово немає інтернету.


Нагадаємо, команда Мінцифри створила чатбот «єВорог» у Telegram, за допомогою якого українці можуть повідомити про пересування окупанта чи його ворожої техніки. Головна відмінність від інших ботів — авторизація через застосунок Дія. Це потрібно, щоб диверсанти не могли спамити фейковими фото чи відео.


Як повідомляла УМ, у Києві бійці територіальної оборони затримали пропутінського народного депутата від фракції "Опозиційна платформа - За життя"  Нестора Шуфрича, який фотографував позиції українських захисників.