Пам’ятник Герою України Василю Сліпаку на Донеччині зруйнували окупанти, фото

23:49, 07.03.2022
Пам’ятник Герою України Василю Сліпаку на Донеччині зруйнували окупанти, фото

Бійці ЗСУ обіцяють, що пам’ятник Василю Сліпаку буде відновлено, "і цілісність країни теж". (facebook.com/30brigade)

Російські вандали знищили пам‘ятник Герою України, оперному співаку Василю Сліпаку, який було встановлено неподалік селища Луганське Донецької області, де він загинув у бою.

 

Як інформує Україна молода, про безсилий і цинічний вандалізм загарбників повідомила 30-та окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького у понеділок.

 

"Неподалік н.п Луганське Донецької області спостерігаємо неабиякий прояв вандалізму: окупанти знищили пам‘ятник захиснику України, Василю Сліпаку, всесвітньо відомому українському оперному співаку, солісту Паризької національної опери, волонтеру, учаснику Революції Гідності та бойових дій на Сході України", - йдеться у повідомленні.

 

 

Захисники України наголосили, що не пробачать окупанту таких низький дій, «зовсім скоро кожен з них буде покараний та відчує "український мир" на власній шкірі».

 

Бійці ЗСУ обіцяють, що пам’ятник буде відновлено, "і цілісність країни теж".

 

 

У бригаді нагадали, що Герой України Василь Сліпак ціною власного життя врятував побратимів 29 червня 2016 року.

 

Тоді українські захисники відбили атаку російських збройних формувань на смт. Луганське з боку міста Дебальцеве та перейшли у контрнаступ, посунувши противника з двох укріплених позицій на висотах поблизу с. Логвинове.

 

Монумент Сліпаку був встановлений в 2019 році командуванням 30 омбр спільно з волонтерами.

 

Василь Сліпак - всесвітньо відомий український оперний співак, соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник Революції Гідності та бойових дій на Сході України.