Капітан Антон Сидоров і ще один захисник України загинули під час ворожих обстрілів

19:06, 19.02.2022
Капітан Антон Сидоров і ще один захисник України загинули під час ворожих обстрілів

Капітан Антон Сидоров був аристократичним офіцером. (Фото: kosma.org.ua)

Двоє захисників України загинули і ще четверо отримали поранення внаслідок інтенсивних ворожих обстрілів позицій ЗСУ протягом суботи, 19 лютого.

 

Одним із полеглих воїнів є капітан, помічник начальника штабу – начальник розвідки 3-го механізованого батальйону 30-ї бригади Антон Сидоров з міста Новоград-Волинський Житомирської області, який загинув від осколкового поранення в голову поблизу селища Миронівський поблизу Бахмута на Донеччині близько 7.00 ранку.

 

Як повідомляє Україна молода, прізвище 35-річного офіцера 30-ї Новоград-Волинської механізованої бригади спочатку оприлюднили низка ЗМІ з посиланням на неофіційні джерела в штабі ООС та в МВС.

 

Ворожий обстріл вівся з напрямку Нижнє Лозове в напрямку Миронівське по позиціях ЗСУ із застосуванням артилерії калібру 122 мм.

 

Згодом смерть товариша підтвердив Юрій Чорноморець, який добре його знав.

 

За його словами, він познайомився із Антоном давно у храмі при Інституті раку.

 

«Чудова людина з рідкісною нині інтелігентністю і чуйністю, який ще до війни обрав благородну професію захищати Батьківщину. Бог беріг його по-різному, посилаючи випробування, які відводили його від фронту, але він долав страждання і рвався знову туди, до хлопців», - написав киянин Юрій Чорноморець у Facebook.

 

Він вважає розвідника унікальним і скромним аристократичним офіцером.

 

Дякую тобі, Антоне, за те, що ти був чудовою благородною Людиною і Офіцером. Ти повертав нам віру в людей, у можливість бути такими, як наші пращури тут і зараз. Вічна пам’ять!», - додав пан Чорноморець.

 

 У храмі при НІІ онкології АМНУ також підтвердили смерть свого прихожанина Антона Сидорова і попросили молитися за упокій його душі. А також - за втішання дружини Наталії і матері Наталії, які понесли важку втрату. 

 

 

Пізніше прізвище полеглого офіцера Сидорова назвав і президент Володимир Зеленський під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції, як приклад російської агресії і застосування російської артилерії в порушення Мінських угод. 

 

Про іншого полеглого захисника України наразі нічого невідомо.

 

За даними штабу ООС, станом на вечір 19 лютого з боку збройних формувань Російської Федерації на Донбасі зафіксовано 70 порушень, 60 з яких із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння.

 

«Внаслідок обстрілу двоє українських військовослужбовців отримали осколкові поранення несумісні з життям. Ще четверо військовослужбовців отримали поранення різної ступені важкості та знаходяться у лікувальних закладах.

 

Російсько-окупаційні війська обстріляли десятки населених пунктів, крім того, на Донеччині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно "Орлан-10", з перетином лінії зіткнення», - йдеться у вечірньому зведенні штабу ООС.

 

За даними «УМ», у лютому загинуло вже троє захисників України.

 

Нагадаємо, що 13 лютого від снайперського поранення, отриманого ще у грудні 2021 року у шпиталі помер боєць батальйону «Сармат» 56-ї бригади Сергій Іващенко.