Боєць «Сармату» Сергій Іващенко помер від снайперського поранення

22:06, 16.02.2022
Боєць «Сармату» Сергій Іващенко помер від снайперського поранення

Сергій Іващенко назавжди залишився 26-річним. (facebook.com/sarmat21)

Військовий-контрактник 21-го батальйону «Сармат» Сергій Іващенко помер від важкого кульового поранення ворожого снайпера у госпіталі.

 

За його життя лікарі боролися майже два місяці (снайпер поранив захисника України в районі Донецького аеропорту напередодні Нового 2022 року), але врятувати не змогли.

 

Як інформує Україна молода, про смерть побратима повідомили у 21-го окремому мотопіхотному батальйоні "Сармат" 56-ї окремої мотопіхотної бригади в середу.

 

Сергій Іващенко був уродженцем Херсонщини, йому було 26 років.

 

«Завтра ми прощатимемося з нашим побратимом Сергієм Іващенком, якого вбили російські окупанти. Поранили Сергія наприкінці грудня. Майже два місяці лікарі боролися за його життя. Але, нажаль, рахунок, за яким доведеться платити окупантам, збільшився», - йдеться у повідомленні бойових побратимів.

 

Зазначається, що прощання з Сергієм розпочнеться о 9.00, у четвер, 17 лютого, в селі Преображенка Скадовського району Херсонської області

 

За даними херсонських ЗМІ воїн помер ще 13 лютого.

 

Відомо, що Сергій у 2013 році закінчив Херсонський обласний ліцей. В подальшому був призваний на військову службу до ЗС України.      

 

Зазначимо, що Сергій Іващенко – перша бойова втрата української армії у лютому.

 

Як повідомляла «УМ», Командувач Об'єднаними силами генерал-лейтенант Олександр Павлюк запевняє, що обстановка на Донбасі залишається контрольованою, а українські військові готові до всіляких сценаріїв в районі проведення ООС.