У Прип’яті підрозділи МВС вчилися боронити місто від ворога, фото

11:46, 05.02.2022
У Прип’яті підрозділи МВС вчилися боронити місто від ворога, фото

Гвардійці, поліцейські та рятувальники відпрацювали злагодженість дій під час виконання завдань з оборони Прип'яті. (Фото МВС)

Масштабні спільні тактико-спеціальні навчання підрозділів МВС відбулися у «мертвому місті» Прип’ять, що у Чорнобильскій зоні на Київщині.

 

На навчання приїхали не лише керівники МВС, Нацгвардії, Нацполіції і ДСНС, але й з інших силових структур – Міноборони, а також посли іноземних держав та представники країн-партнерів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Нацгвардія МВС.

 

«Гвардійці, поліцейські та рятувальники відпрацювали злагодженість дій під час виконання завдань з оборони населеного пункту, тактику ведення бойових дій в урбанізованій місцевості та ліквідацію їх наслідків», - йдеться у повідомленні.

 

 

За сценарієм навчань, населений пункт "Прип’ять" знаходився на лінії зіткнення з противником. Відтак, підрозділи Нацгвардії спільно з Нацполіцією та ДСНС виконували бойові завдання щодо оборони міста.

 

 

Зокрема, з метою забезпечення безпеки громадян, недопущення диверсій та переходу міста під контроль противника, контролю переміщення транспортних засобів та громадян – підрозділами Національної поліції були проведені заходи з блокування населеного пункту шляхом виставлення мобільних блок-постів.

 

 

«Після проведення повітряної розвідки та знищення групами снайперів найбільш важливих цілей противника військовослужбовці окремого загону спецпризначення Нацгвардії приступили до звільнення будівлі від противника та знищили диверсійно-розвідувальну групу», - поінформували у НГУ.

 

 

Завершальним етапом навчань було надання першої медичної допомоги, евакуація поранених та очищення населеного пункту від мінно-вибухових пристроїв і ліквідація наслідків бойових дій.

 

 

Після навчань міністр внутрішніх справ Денис Монастирський наголосив:

 

«Навчання вкотре підтвердили злагодженість і взаємодію працівників системи МВС, включаючи специфіку роботи кожного підрозділу в найскладніших ситуаціях для подолання різного роду небезпек.

 

Усі підрозділи добре показали свою роботу та навченість. Ціль навчань була досягнута. Наші захисники готові боронити державу».

 

 

Пан Монастирський подякував учасникам навчань за злагоджені та висококваліфіковані дії та вручив нагороди представникам структурних підрозділів МВС.

 

Серед нагороджених були військовослужбовці окремого загону спеціального призначення «Омега». Командиру загону було присвоєно чергове військове звання, двох військовослужбовців нагороджено цінними подарунками – іменними годинниками.

 

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно перші 40 українських інструкторів завершили навчання на Яворівському полігоні Львівщини та почали вчити військовослужбовців ЗСУ управлінню протитанковими ракетними комплексами NLAW.