Студенти Могилянки під Кабміном вимагають відставки Шкарлета

10:24, 04.02.2022
Студенти Могилянки під Кабміном вимагають відставки Шкарлета

Бунтівні студенти Могилянки протестують під стінами Кабміну. (Фото: Анатолій Сірик, Укрінформ)

Зранку в п’ятницю, 4 лютого, під будівлею Кабінету Міністрів проходить акція "Міністр тимчасовий, Могилянка — вічна!", на якій студенти вимагають відставки міністра освіти Сергія Шкарлета.

 

Як інформує Україна молода, участь у заході беруть близько 500 осіб.

 

"МОН перевищило свої повноваження, тому що вони не мають права визнавати чи не визнавати результати виборів. Вчора на нараді з Прем'єр-міністром вирішувалася ця проблема і він дав вказівку скасувати наказ про призначення нових виборів. Але студенти свій захід не скасували, вони оголосили страйк допоки зі мною не буде підписаний контракт", - заявив під час акції переможець виборів на посаду президента НаУКМА Сергій Квіт.

 

Учасники акції тримають у руках плакати з написами "Чорта геть!", "Освітою не торгують" та "МОНстра геть". Також вони вигукують "Шкарлета геть!".

 

Читайте також: Що відомо про скандальні вибори у Могилянці

Окрім відставки Шкарлета та підписання контракту з обраним президентом НаУКМА студенти вимагають автономію українських університетів.

 

На місці подій працює поліція та поліція діалогу. Наразі ситуація спокійна.

 

Як повідомлялося, 1 лютого Сергій Шкарлет заявив, що Міністерство освіти та науки не визнаватиме результати виборів президента НаУКМА, бо вони відбулися з порушеннями, і буде оголошувати повторний конкурс на посаду президента Києво-Могилянської академії.

 

Однак вже 3 лютого МОН скасувало наказ про повторний конкурс на зайняття посади президента Національного університету «Києво-Могилянська академія».

 

Як повідомляла УМ, наказ про повторний конкурс на зайняття посади президента НУ «Києво-Могилянська академія» Міністерство освіти та науки скасує.