У Черкаській гімназії відкрили сучасну STEM-лабораторію, фото

15:39, 03.02.2022
У Черкаській гімназії відкрили сучасну STEM-лабораторію, фото

Діти можуть працювати з 3D-окулярами та 3D-принтерами, наборами для програмування. (Фото Черкаської ОДА)

У Черкаській гімназії № 9 імені О.М. Луценка, яка 4 роки тому долучилася до обласної програми «Інноваційні школи Черкащини» й почала отримувати перші набори робототехніки, нині  відкрили ще й сучасну STEM-лабораторію. Це спільний унікальний проєкт черкаської обласної та міської влади.

 

За словами начальника управління освіти і науки Черкаської ОДА Валерія Данилевського, усе обладнання STEAM-лабораторії придбали коштом державної субвенції, а приміщення відремонтували за рахунок міського бюджету.

 

Наразі у новій лабораторії три кабінети, для теоретичних  та практичних занять, де опановуватимуть науку, технології, технічну творчість, мистецтво та математику.  Навчальні класи обладнали ноутбуками, тут є лазерний верстат із цифровим керуванням, 3D сканер, 3D принтер, окуляри віртуальної реальності, фрезер, конструктори LEGO.

 

 

«У новій лабораторії школярі отримуватимуть теоретичні та практичні знання із 3D-моделювання, ракетомоделювання, інженерії, пневматики. Діти можуть працювати з 3D-окулярами та 3D-принтерами, наборами для програмування», – розповідає пан Валерій.

 

І додає, стрімка еволюція технологій веде до того, що незабаром найперспективнішими фахівцями стануть програмісти, IT-фахівці, інженери, професіонали в галузі високих технологій. Тож, наголошує він, одним  із завдань сучасної інноваційної школи є підготовка учня з компетенціями майбутнього, у формуванні яких якраз і допомагає система навчання STEM. 

 

 

«Черкащина є одним з лідерів та першопрохідців з упровадження STEM-технологій в освітній процес. Тому знаковою подією для галузі освіти нашої області стало ще й підписання меморандуму про співпрацю між управлінням освіти і науки ОДА та партнером-консультантом Міністерства освіти і науки України БО «Благодійний фонд «Фонд освітніх ініціатив»», – підсумовує Валерій Данилевський.

 

Як повідомляла "УМ", в Україні створили месенджер "Розмова" для військових ЗСУ.