Кличко визначив головним бомбосховищем метро Києва

14:39, 26.01.2022
Кличко визначив головним бомбосховищем метро Києва

Кличко сподівається, що такі захисні заходи не знадобляться, і що вторгнення не відбудеться. (facebook.com/merkieva)

Про «чіткий план» дій у столичної влади на випадок російського вторгнення заявив мер Києва Віталій Кличко. Згідно цього плану ключовим бомбосховищем у Києві визначено Київський метрополітен.

 

Як інформує УМ,, про це заявив Віталій Кличко в ефірі "Утро" на телеканалі "Настоящее время".

 

«У Києві напрацьовано чіткий план, надана інформація щодо бомбосховищ, які розташовані поблизу певних об’єктів. Ключовим бомбосховищем у Києві також визначено Київський метрополітен, який, не дай Боже, у випадку часу "Ч", буде готовий прийняти людей, які зможуть сховатися під час можливого нападу.

 

У випадку надзвичайної ситуації, у нас є сирени, які будуть сповіщати про загрозу. В такому випадку знадобляться всі засоби комунікації – телебачення, радіо, які надаватимуть інформацію про дії», -  зазначив мер столиці.

 

Тим часом Кличко сподівається, що такі захисні заходи не знадобляться, і що вторгнення не відбудеться.

 

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вважає, що Росія має план блискавичної війни на території України.

 

Прем'єр додав, що ситуація "досить похмура", але війна не є неминучою. За його словами, Британія "очолює створення пакета економічних санкцій" проти Росії і постачає Україні оборонну зброю.

 

Як повідомляла УМ, офіційному Мінську влада США пообіцяла серйозні наслідки у разі вторгнення військ Росії в Україну з її території.