ПЦУ перейде на святкування Різдва 25 грудня за 10 років – Епіфаній

17:03, 06.01.2022
ПЦУ перейде на святкування Різдва 25 грудня за 10 років – Епіфаній

Епіфаній, митрополит Київський і всієї України. (Фото: DW)

Епіфаній, митрополит Київський і всієї України, вважаєє, що церковна календарна реформа може бути проведена через десять років.

 

Як інформує УМ, про це він сказав в інтерв'ю DW, коментуючи ситуацію з різними датами святкування Різдва.

 

Предстоятель Православної церкви України наголосив, що всі православні святкують Різдво 25 грудня, лише за різними календарями.

 

"Усі святкують 25 грудня. Якщо з часом наше суспільство буде готове до цього, то церква перейде на новоюліанський календар і будемо святкувати 25 грудня, а не 7 січня. Ми не проти цього, але ми як церква не можемо допустити чергового розділення. В Україні і так багато розділень зараз. У майбутньому, якщо ми вестимемо просвітницьку роботу, то, я так прогнозую, через 10 років проведемо календарну реформу", - сказав предстоятель Православної церкви України.

 

За його словами, протягом останніх трьох-чотирьох років спостерігається певна динаміка "щодо тих, хто цього бажає", але вона ще дуже слабка. Коли ж більшість буде готова до цього, церква ухвалить таке рішення, наголосив митрополит Епіфаній.

 

Нагадаємо, що 7 січня православні церкви, а також УКГЦ святкуватимуть Різдво Христове за юліанським календарем. Римо-католицька церква і більшість протестантських церков, а також більшість православних церков світу святкують Різдво 25 грудня.

 

Як повідомляла УМ, в четвер, 6 січня, минає третя річниця вручення Томосу про автокефалію Православної церкви України.