Зрадниця «Корса» заочно засуджена на 12 років за обстріли позицій ЗСУ

19:12, 04.01.2022
Зрадниця «Корса» заочно засуджена на 12 років за обстріли позицій ЗСУ

Зрадниця з Донецька Ольга Качура із позивним «Корса» любить спілкуватися з російськими журналістами. (Фото з відкритих джерел)

Командирка ракетного дивізіону терористичної «ДНР» Ольга Качура із позивним «Корса» заочно засуджена до 12 років позбавлення волі.

 

Такий вирок оголосив Шевченківський райсуд міста Чернівці.

 

Як повідомляє "Україна молода", про це інформує прес-служба СБУ у вівторок, 4 січня.

 

Зазначається, що терористка керувала обстрілами ЗСУ та добровольчих військових формувань з реактивних системам залпового вогню БМ-21 "Град".

 

За даними слідства, мешканка Донецька у 2014 році приєдналася до незаконного збройного формування "3-а окрема мотострілецька бригада "Беркут", створеного на основі так званої "групи Безлера".

 

У Службі безпеки України зазначили, що засуджена - колишня співробітниця правоохоронних органів України. При цьому навчалася військовій справі вона у Російській Федерації.

 

Також у СБУ наголосили, що дії засудженої спричинили масову загибель мирного населення, оскільки обстріли з "Градів" під її керівництвом здійснювалися у безпосередній близькості до населених пунктів Іловайськ, Дебальцеве, Вуглегірськ, Маріїнка та Авдіївка.

 

Суд визнав Качуру винною у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

 

Варто зазначити, що засуджена переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донецької області. Нині її розшукують.

 

 

Колишній начальник Головного управління МВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін у 2015 році писав, що Ольгу Качуру впізнали як підполковника міліції в запасі. Вона була звільнена з органів внутрішніх справ у лютому 2011 року.

 

Зрадниця керувала провокаційними обстрілами ЗСУ під виглядом самих "українських військ".

 

Бойовики наносили на свою техніку білі смуги та вішали українські прапори. У такому вигляді батарея заходила на неокуповану територію та вела вогонь звідти.

 

Як повідомляла «УМ», ватажка одного з угруповань терористичної організації "ЛНР", який обстрілював позиції ЗСУ, затримали українські військові під час спроби перетину ним лінії розмежування на Луганщині.