На Тернопільщині пенсіонер перемазав ялинки гноєм, щоб відлякати злодюг

13:34, 31.12.2021
На Тернопільщині пенсіонер перемазав ялинки гноєм, щоб відлякати злодюг

Аби завадити злодіям поцупити ялинки, житель Бережанщини «прикрасив» їх коров’ячим лайном

Пенсіонер із села Нараєва що на Бережанщині Тернопільської області дещо екзотично  «прикрасив» кілька десятків ялинок, що ростуть по периметру його домогосподарства. Віктор Свище намазав ялинки коров’ячим гноєм та ще й побризкав вапном.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє одне з місцевих ЗМІ.

 

Тепер ароматні вічнозелені красуні мають огидний та дивний вигляд. Проте сам власник ялинок нічого поганого у цьому не бачить, оскільки два роки тому перед зимовими святами якісь лиходії вкрали з обійстя чоловіка дві блакитні, три звичайні ялинки та кілька кущів. 

 

Господар тяжко пережив цю крадіжку. А згодом придумав, як відбити у злодіїв охоту до своєї власності – обробив їх смердючою гноївкою, замість гірлянд на гілки почепив шматки коров’ячого лайна. Такі контрзаходи подіяли. 

 

Жоден крадій не захоче нести додому ялинку, від якої несе фермою – бо засмердить всю хату. А, з іншого боку, органічне добриво з хліва підживить деревця. Коли свята минуться, дощі змиють гній і ялинки знову матимуть «товарний вигляд». 

 

До виходу на пенсію Віктор Свищо працював на різних керівних посадах у Бережанському держлісгоспі. Не може без лісу і тепер, коли перебуває на заслуженому відпочинку. 
 


Часто гуляє по лісистих околицях Нараєва, фотографує рідну природу, знімки викладає у соцмережі. Щоб відчувати близьку присутність лісу, біля хати посадив майже 40 звичайних ялин, чотири – блакитних, а також модрини, сосни, туї, різні кущі. 

 

Тож аби запобігти крадіжкам, обрав такий нетрадиційний спосіб: для відлякування зловмисників використав три тачки гною та відро вапна.

 

Як повідомляла УМ, на Полтавщині відвели понад 50 гектарів угідь для новорічних ялинок.