Епіфаній привітав братів і сестер із Різдвом 25 грудня

14:48, 25.12.2021
Епіфаній привітав братів і сестер із Різдвом 25 грудня

Епіфаній нагадує, що величну подію Різдва вшановують всі християни, незалежно від каледарної традиції й конфесійної належності. (facebook.com/epifaniy)

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній привітав із Різдвом усіх, хто відзначає його за новоюліанським календарем саме 25 грудня.

 

Як повідомляє Україна молода, своє привітання митрополит Київський і всієї України оприлюднив у соцмережах в суботу.

 

«Сьогодні частина наших братів і сестер відзначають світле свято Різдва Христового. Понад два тисячоліття тому відбулося чудо Боговтілення, яке ознаменувало зміни у стосунках людини із Господом, оновлення зв'язку між Творцем та Його творінням.

 

Оновлюючи і освячуючи людську природу в Самому Собі, очищаючи її через Хресну смерть, через Воскресіння і Вознесіння, Спаситель відкрив шлях для спасіння, шлях на Небеса для кожної конкретної людини», - йдеться у привітанні Епіфанія.

 

На його переконання, «цю величну подію Різдва Господа нашого Ісуса Христа вшановують всі християни, незалежно від каледарної традиції й конфесійної належності».

 

Предстоятель ПЦУ додав: «Тому від повноти помісної Української Православної Церкви вітаю всіх, хто сьогодні відзначає Різдво Христове. Нехай Господь благословить вас і ваших близьких, а світло Його любові осяває ваші життя і вказує праведний шлях до спасіння».

 

Нагадаємо, що Римо-католицька церква, більшість протестантських церков, а також більшість православних церков світу святкують Різдво саме 25 грудня, а не 7 січня.

 

Як повідомляла УМ, Предстоятель ПЦУ Епіфаній прогнозує, що приблизно за десять років більшість українців святкуватимуть Різдво Христове саме 25 грудня, а не 7 січня.

 

Президент Володимир Зеленський привітав українців з Різдвом 25 грудня та побажав достатку, міцного здоров'я й головне — берегти неймовірне відчуття єднання, яке панує сьогодні у серцях.

 

7 січня ПЦУ, УГКЦ та РПЦ святкуватимуть Різдво Христове за юліанським календарем (так званий «старий стиль»).