Командування ООС прийняло естафету Вифлеємського Вогню Миру, відео

20:06, 21.12.2021
Командування ООС прийняло естафету Вифлеємського Вогню Миру, відео

Вже восьмий рік поспіль пластуни передають Вогонь з Вифлеєма на передові позиції українського війська. (facebook.com/58OMPBr)

Естафету Вифлеємського Вогню Миру сьогодні передали командуванню операції Об’єднаних сил у вівторок, 21 грудня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила прес-служба штабу ООС на facebook-сторінці.

 

«Вже до вечора він дістанеться кожного опорника на передовій», - запевнили у повідомленні.

 

Також українським військовим побажали: «Нехай світло Віфлеємського Вогню Миру зігріє та збереже українських воїнів та їхніх родини! Разом до Перемоги!».

 

Нагадаємо, вже 30-й рік поспіль національна скаутська організація «Пласт» бере участь в естафеті передачі Вифлеємського Вогню Миру в Україні. Щороку напередодні різдвяних і новорічних свят члени Пласту отримують у Відні від австрійських скаутів цей символ миру та добра і поширюють його в Україні.

 

Із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вогонь з Вифлеєму долає значні відстані.

 

 

Так, 20 грудня він був переданий міністру оборони України Олексію Резнікову та Головнокомандувачу Збройних Сил України генерал-лейтенанту Валерію Залужному.

 

Зустріч керівництва Міноборони та ЗСУ з пластунами відбулася у Залі Пам’яті на території оборонного відомства. Учасники, вшанувавши пам’ять полеглих захисників та захисниць України хвилиною мовчання, поклали квіти до Стели із Дзвоном.

 

Передача частинки Вифлеємського Вогню – це нагадування суспільству про важливість миру, добра та любові.

 

Крім цього, 21 грудня Вифлеємський Вогонь дістався і 58-ї окремої мотопіхотної бригади ім. гетьмана Івана Виговського.

 

"Вогонь з Вифлеєму, Батьківщини Ісуса Христа, здолав сотні тисяч кілометрів, аби поширитись світом та, звісно, дістатися до нас. У розташування нашої бригади привезли його частинку місцеві пластуни на чолі з настоятелем підлипненського Свято-Миколаївського храму, сеньйором праці «Пласту» (курінь «Сіроманці») Ігорем Шемяковим", - йдеться у повідомленні бригади. 
 

Відомо, що вже восьмий рік поспіль за партнерства Міністерства оборони України і Збройних Сил пластуни передають Вогонь з Вифлеєма на передові позиції українського війська до району проведення операції Об’єднаних сил та прифронтових міст Донеччини та Луганщини.

 

Як повідомляла «УМ», 58-ма бригада ім. гетьмана Івана Виговського наразі перебуває на ротації на Сумщині.