Проросійська викладачка Євгенія Більченко скаржиться на цькування після переїзду до Росії

17:37, 19.12.2021
Проросійська викладачка Євгенія Більченко скаржиться на цькування після переїзду до Росії

Євгенія Більченко скаржиться, що росіяни її не прийняли, не дають працювати та ще й "цькують" у мережі. (facebook.com/yevzhik)

Скандальна українська поетеса і перекладачка Євгенія Більченко, яка переїхала в Росію після звільнення з педагогічного університету ім. Драгоманова через любов до "русского міра", вкотре поскаржилася на країну-агресора.

 

Як повідомляє "Україна молода", про це Більченко написала на своїй сторінці у Facebook.

 

Виявилося, що росіяни не прийняли її у себе, не дають працювати та ще й "цькують" у мережі. Жінка зізналася, мовляв, уже не може так жити й "скоро помре".

 

У пості Більченко наголошує, що жителі РФ були не дуже раді її переїзду, у соцмережах вони почали поширювати "пекельні статті, меми та віруси".

 

"Я не знала, наскільки це страшно і нестерпно. Не витримаю другої хвилі цькування, просто не хочу і не можу її витримувати… Українські опоненти захлинаються від радості, що мене тут цькують: "Росія нищить своїх людей". Це настільки не так, що я не можу так зрадити світ, який люблю. Не знаю, що робити з цими пекельними статтями, мемами, вірусами, що ллються із усіх щілин мережі", – висловилася поетеса.

 

За її словами, коли вона жила в Україні, їй писали образи у Facebook. А після переїзду це стали робити росіяни у "ВКонтакте". Вона зізналася, що через це у неї "зникає бажання жити", і вона збирається "піти з мережі".

 

"Не можу так жити. Я намагалася. Чесно. Людина не може терпіти так довго таку сильну фізичну і моральну муку… Мене більше не буде в мережі довго, можливо, ніколи, я намагаюся взяти курс на самознищення", – заявила Більченко.

 

У своєму довгому пості вона також говорить, що попри науковий ступінь, у Росії її не беруть на викладацьку роботу в навчальні заклади. Крім цього, нібито не дозволяють їй писати вірші, виступати й навіть продавати книги.

 

"Мені забороняють дихати. Дихати – карається. За нагадування, що я була докторкою наук, чекає покарання. Що я взагалі – професорка, вчена, у мене хоч щось є? Це знищується брудним чорним сміхом, ніби мене спалюють на вогнищі, і довкола всі регочуть", – написала колишня викладачка.

 

Вказала поетеса й на проблеми зі здоров'ям – каже, що є підозра на рак шийки матки, але грошей на лікування у неї немає.

 

"Не знаю, навіщо я доживаю. Коли лікар робив мені "Супутник", то сказав, що, коли я не лікуватиму ще хронічний сепсис, далі буде гірше, і я поступово помру", – констатувала Більченко.

 

Як повідомляла «УМ», колишня викладачка педуніверситету Драгоманова Євгенія Більченко назвала Україну "фашистською" і викликала обурення у власних студентів в Україні.

 

Університету довелося реагувати на скандал, після чого Більченко звільнилася і переїхала з України до Росії.