У Тернополі курсанти зліпили 5 тисяч вареників для захисників України

20:08, 15.12.2021
У Тернополі курсанти зліпили 5 тисяч вареників для захисників України

Гостинці з Тернополя планують передати в ООС до Дня Святого Миколая. (facebook.com/Ternopil.military.college)

Курсанти Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою зліпили понад п’ять тисяч вареників для українських захисників, які виконують завдання в операції Об’єднаних сил.

 

Гостинці планують передати в ООС до Дня Святого Миколая.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив речник Тернопільського військового коледжу Юрій Кульпа на своїй сторінці у соцмережі.

 

До ліплення вареників долучились курсанти першого та другого курсів спеціальності «Кухар-кондитер» разом з майстрами виробничого навчання. Благодійну акцію не вперше організовують представники громадської організації «Максимівська ініціатива» на чолі з Михайлом Хомишаком.

 

Впродовж двох днів ліпили вареники сорок п’ять осіб в кухні-лабораторії, яка знаходиться на території навчального закладу. Продукти та посудини для приготування вареників привезли волонтери напередодні.

 

За участі тернопільських добродіїв та головного капелана Донецької єпархії УПЦ Владислава Літвінова вареники планують передати захисникам в ООС до Дня Святого Миколая .

 

Начальник коледжу полковник Вадим Ластовицький підтримав ідею почастувати бійців українськими стравами напередодні новорічно-різдвяних свят, а також подякував курсантам та викладачам за сумлінність та старання в добрих починаннях.

 

Як раніше інформувала «УМ», волонтери зібрали 131 подарунок до дня Святого Миколая в рамках акції «Чарівники Запоріжжя» для дітей загиблих воїнів АТО та ОСС у Запорізькій області.