У Луцьку помістили до СІЗО неповнолітнього водія після наїзду на шістьох пішоходів, відео

12:29, 13.12.2021
У Луцьку помістили до СІЗО неповнолітнього водія після наїзду на шістьох пішоходів, відео

Неповнолітній водій розважався з друзями за кермом і накоїв лиха у Луцьку. (Фото Нацполіції)

Поліція помістила до СІЗО 16-річного підлітка, який напередодні збив на пішохідному переході шістьох людей в Луцьку.

 

При цьому, юнак не мав права кермувати автівкою, а його неповнолітні друзі намагалися втекти з місця події, але були затримані.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує відділ комунікації поліції Волинської області в понеділок.

 

«16-річного керманича поміщено в ІТТ. Вирішується питання про оголошення йому підозри. За порушення правил дорожнього руху, яке спричинило тяжкі тілесні ушкодження, йому загрожує позбавлення волі від трьох до восьми років», - йдеться у повідомленні поліції.

 

Встановлено, що водій і його пасажири є місцевими жителями і навчаються на першому курсі Луцького вищого професійного училища.

 

Сім’ї і винуватця, і неповнолітніх пасажирів на обліках служби у справах дітей не перебувають. Поліцейські встановлюють обставини, за яких неповнолітній хлопець сів за кермо.

 

Зазначається, що внаслідок ДТП тілесні ушкодження отримали шестеро людей. У реанімаційному відділенні перебуває 39-річна лучанка, її 5-річний син – в обласній лікарні; ще четверо жінок отримали забої та переломи.

 

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 Кримінального Кодексу України.

 

 

Перший заступник начальника Патрульної поліції Олексій Білошицький повідомив деталі резонансного наїзду: зокрема, у неділю вдень патрульні помітили автомобіль Renault Megane, який перетнув подвійну суцільну лінію дорожньої розмітки, чим порушив ПДР.

 

Водій не відреагував на вимогу поліцейських про зупинку та почав тікати.

 

При цьому втечу від патрульних неповнолітні пасажири знімали під музику на відео та публікували у соцмережах.

 

Після того, як автомобіль направився на проспект Соборності, водій проїхав на забороняючий сигнал світлофору та здійснив наїзд на пішоходів, які переходили проїжджу частину дороги на регульованому пішохідному переході. Серед травмованих — мати та п’ятирічний син.

 

«А за кілька метрів неповнолітній керманич не впорався з керуванням і здійснив зіткнення з деревом, електроопорою та дорожнім знаком. Троє осіб, яким по 15-16 років, після зіткнення намагалися втекти з місця події. Однак хлопця, який був за кермом, одразу затримали на місці події. Інших двох пасажирів повернули на місце події ТОРівці», - написав пан Білошицький у соцмережах.

 

 

Як повідомляла «УМ», у жовтні неповнолітній мажор Микола Харківський скоїв смертельну аварію у Харкові. Лише згодом підліток визнав, що саме він кермував Infinity на шаленій швидкості.